Novosti Sport Događanja

Victoria Pustaj prvakinja Hrvatske u finalu ženskih parova

09.05.2019. / Redakcija

Na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u stolnom tenisu za najmlađe kadetkinje i najmlađe kadete održanom u Dugom Selu, članica STK Jaska Victoria Pustaj te član STK Pula Andrej Mrkić bili su uvjerljivo najuspješniji natjecatelji izborivši plasman u sva tri moguća finala u pojedinačnom dijelu natjecanja.

I dok je puljanin uspio pobijediti u sva tri finalna susreta, Victoria je bila uspješna u finalu ženskih parova, a u dva preostala finala morala se je zadovoljiti drugim mjestima. Finale mješovitih parova bilo je prvo na redu, a Victoria je igrajući u paru s Gabrijelom Marjanovićem iz STK Vodovod Osijek nakon potpuno neizvjesne borbe i pripetavanja u 5 setu osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju nakon poraza 3:2 (4,-9,-9,14,11) od para iz STK Pula predvođenog upravo Andrejem Mrkićem s suigračicom Nikolinom Miličević.

 Potom je slijedilo finale ženskih parova u kojem je Victoria Pustaj igrajući sa Lanom Benko iz zagrebačkog STK TIS postala prvakinja Hrvatske nakon sigurne pobjede 3:1 (9.3,-7,9) nad parom iz STK Pula Larisa Putigna i Nikolina Miličević. U posljednjem finalu prvenstva, onom u pojedinačnoj konkurenciji, a njenom trećem u nizu bez pravog odmora, Victoria više nije mogla pronaći dovoljno snage da ozbiljnije ugrozi još jednu članicu STK Pula Aileen Dorić te je prvenstvo okončala osvojenim još jednim drugim mjestom izgubivši sa 3:1 (7,8,-7,7).

 -Ovim sjajnim rezultatima Victoria je postigla uspjeh kakvog još dosada u 50 godina STK Jaska nije uspio nitko postići- kažu iz kluba.

 

Podijeli