Novosti Sport Događanja

Vinogradar do devete pobjede u nizu!

04.03.2019. / Redakcija

Proteklog vikenda odigrano je 19. kolo 3. HNL Zapad, a svih devet utakmica završilo je pobjedama domaćina pa je sukladno s time trijumfirao i Vinogradar koji je ipak dosta teže od očekivanog svladao Jadran iz Poreča. Ponovno je junak utakmice bio Igor Prijić koji je sa dva nova pogotka otišao na „nestvarnu“ brojku od 31 postignutog pogotka u 19 odigranih utakmica, što mu daje prosjek od 1,63 pogotka po utakmici.

Sam početak utakmice nije dao nagovijestiti probleme, zeleni su uspijevali doći u prilike, no dva puta Čakarun i jednom Prijić ne uspijevaju svladati gostujućeg vratara Pavlića. Porečani zatim malo pomalo hvataju konce igre te hrabrije kreću prema naprijed osjetivši kako Vinogradar ipak nije na pravoj razini te kako imaju šanse doći do pozitivnog rezultata. No ni požrtvovna i disciplinirana igra ne pomaže protiv onoga što se dogodilo u 32. minuti.

Naime, Bagarić je iskosa zavrnuo loptu u kazneni prostor, a Prijić ju je suprotno svim zakonima logike udario vanjskim dijelom noge i u nevjerojatnom luku prebacio gostujućeg vratara. Uistinu remekdjelo kojem je zapljeskao cijeli stadion. Bez izrazitih prigoda se nastavilo i u drugom dijelu, da bi „hladan tuš“ za zelene stigao u 66. minuti kada je Valenta ispremiješao obranu i pogodio rašlje Bogovićevog gola za 1:1. Kako su minute na semaforu otkucavale na terenu je bilo sve više nervoze.

Grubi gosti sa brojnim prekršajima i odugovlačenjem igre dodatno su podigli tenzije, a gostujuća obrana je uspješno branila sve pokušaje. Kada se već dala naslutiti podjela bodova Grdenić se sjurio po desnoj strani i nakon što je srušen u kaznenom prostoru sudac Komesar pokazuje na bijelu točku. Odgovornost preuzima Prijić i majstorski šalje vratara u jednu, a loptu u drugu stranu za nova tri boda. Gosti tada potpuno gube živce pa njihov Trešnjić zbog napucavanja lopte dobiva drugi žuti karton te prije ostalih napušta teren.

Vinogradaru je ovo deveta pobjeda u nizu, a priliku za jubilarnu desetu imat će na gostovanju kod Kurilovca iduće subote. Deset bodova je i prednost pred Orijentom i Dubravom koji dijele drugo mjesto, dok je Krk koji se nalazi na četvrtoj poziciji od zelenih udaljen čak dvadeset bodova. (LC)

Podijeli