Novosti Sport Događanja

Vinogradar do pobjede u derbiju!

09.04.2018. / Redakcija

Derbi prvoplasiranog Vinogradara i trećeplasiranog Kurilovca završio je minimalnom, ali iznimno vrijednom pobjedom zelenih koji su tako napravili novi korak prema naslovu prvaka 3. HNL Zapad te dali naslutiti kako su blijeda izdanja i rezultatska kriza iza njih.

Prekrasno sunčano nedjeljno popodne i dvoboj dvije kvalitetne momčadi iz vrha trećeligaške ljestvice privukli su na tribine ŠRC Mladina 400-tinjak gledatelja koji su vidjeli zanimljivu, borbenu utakmicu koja je u potpunosti opravdala epitet derbija. Zeleni kreću agresivno od prvog sučevog zvižduka pa tako Rupčić već u 2. minuti izbija sam pred gostujućeg vratara i puca pored gola. Veliku priliku sredinom poluvremena nije iskoristio ni Roglić, a gosti se sve više oslobađaju pritiska te kreću prema naprijed da bi najveću prigodu imali kada je udarac Čunčića zaustavila stativa tako da se na odmor otišlo bez pogodaka.

Zeleni s još više angažmana kreću u drugo poluvrijeme, a tribine su na nogama u 54. minuti kada je nakon Mislimijevog udarca iz kuta najviše skočio Ivkovčić i glavom poslao loptu u gostujuću mrežu. Gosti svjesni da više nemaju što čekati kreću na sve ili ništa, no svoja vrata je zaključao Bašić i istaknuo se s nekoliko bravuroznih intervencija. Inače ne pretjerano uvjerljivi sudac Dadić je „zakuhao“ veliku konfuziju i gužvu u 79. minuti kada je pokazao na kazneni udarac za goste, a nakon konzultacija s pomoćnim sucem promijenio je odluku i pokazao na udarac iz kuta što je izazvalo brojne negativnosti kod gostujućih pristalica. Posljednjih desetak minuta prava opsada Bašićevog gola, ali zelena obrana je uspjela izdržati te su upisana tri važna boda za još jedan korak prema 2. HNL.

Vinogradar je ovom pobjedom najbolje iskoristio remi Opatije kod Dugog Sela te sada vodi s dva boda prednosti ispred Opatijaca te osam ispred trećeplasiranog Kurilovca odnosno devet ispred četvrte Dubrave Tim Kabel. Zelenima predstoji teško gostovanje kod Maksimira koji svoje domaće utakmice igra na umjetnoj travi, a u zelenoj postavi nedostajat će kartonirani Šćrbec i Štulec te otprije suspendirani Povrženić kao i trener Gomerac. (lc)

 

NK VINOGRADAR – NK KURILOVEC 1:0 (0:0)

STRIJELCI: 1:0 Ivkovčić (54)

NK VINOGRADAR: Bašić, Ribić, Bagarić, Ivkovčić, Roglić (od 88. Filipović), Pavlešić (od 90. Ramčić), Prijić, Rupčić (od 46. Štulec), Šćrbec, Kovačić, Mislimi.

NK KURILOVEC: Kranjčec, Džaja, Čurek, Čunčić, Horvat (od 46. Brajko), Kovačić, Brčić (od 57. Hodak), Kelava, Čolić, Povoljnjak (od 75. Celiček), Grdenić. Trener: Biškup

Galerija slika

Vinogradar do pobjede u derbiju! Vinogradar do pobjede u derbiju! Vinogradar do pobjede u derbiju! Vinogradar do pobjede u derbiju! Vinogradar do pobjede u derbiju! Vinogradar do pobjede u derbiju! Vinogradar do pobjede u derbiju! Vinogradar do pobjede u derbiju! Vinogradar do pobjede u derbiju!

Podijeli