Novosti Sport Događanja

Vinogradar i dalje na +11!

15.04.2019. / Redakcija

U derbi susretu igranom u Mladini Vinogradar i Dubrava podijelili su bodove (1:1) čime zeleni mogu biti zadovoljni jer su ostali sa 11 bodova prednosti ispred Dubravaša, no ostaje žal za pobjedom budući su domaćini bili konkretniji i bolji takmac tijekom čitavog susreta.

Brojni gledatelji u Mladini vidjelu su odličnu utakmicu dvije najbolje momčadi lige koje su prikazale odličan nogomet jakog tempa na višoj razini od treće lige. Nakon početnog opipavanja snaga i nekoliko (polu)prilika poveli su gosti. Dubravaši su u 23. minuti odlično izveli uigranu akciju koja je Hodaka izbacila u matnu priliku koju igrač gostiju ne propušta i svladava Šolčića. Vinogradar do poravnanja dolazi preko Stipana Banića u 37. minuti kada se fino ubacio na centaršut kapetana Povrženića te poslao loptu iza leđa Mustapića. Drugi dio donosi agresivniji i opasniji Vinogradar. Redaju se prilike Prijića, Banića i Čakaruna, no bez realizacije.

U međuvremenu je lijepu priliku imala i Dubrava preko Adžića kada je Grdenić izbacio loptu s crte. Najveća prilika zelenih dogodila se u 65. minuti kada se Mislimi sjurio u kazneni prostor Dubrave gdje ga ruši Katavić, a sudac Marić pokazuje na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo najbolji strijelac Prijić, no njegov udarac hvata Mustapić. Do kraja utakmice koji su Dubravaši dočekali s igračem manje jer je u izglednoj prilici Prijića srušio Ljubanović zeleni su pokušavali, no rezultat se nije mijenjao.

Vinogradar je osvojenim bodom zadržao 11 bodova prednosti ispred Dubrave. Do kraja prvenstvene utrke ostalo je još devet dionica što znači da je u igri još 27 bodova te bi zeleni trebali rutinski osvojiti treći uzastopni naslov prvaka 3. HNL Zapad. Sljedeće kolo igra se već u četvrtak kada Vinogradar gostuje u Novigradu kod pretposljednje momčadi u ligi. (LC)

Podijeli