Novosti Sport Događanja

Vinogradar i Prijić nezaustavljivo marširaju!

25.03.2019. / Redakcija

Postaje prilično jednolično pisati izvještaje s utakmica vodeće momčadi 3. HNL Zapad. Glavno pitanje je kolikom je razlikom Vinogradar pobijedio i koliko je golova zabio Prijić.

Neugodno gostovanje u Dugom Selu kod istoimenog rivala Zeleni su riješili u drugom dijelu dvama pogocima prvog topnika lige Igora Prijića koji je tako na ljestvici strijelaca uvjerljivo vodeći sa 37 postignutih pogodaka u 22 odigrane utakmice. Prvi pogodak Prijić je zabio nakon gužve u šesnaestercu kada mu je loptu gurnuo Povrženić da bi ju Osječanin u zelenom dresu gurnuo iza leđa domaćeg vratara.

Domaćini se nisu ni snašli, a semafor je već pokazivao 0-2! Ivkovčić je uputio sa svoje polovice dugu loptu, Prijić ju majstorski prima, vara svog čuvara, zaobilazi vratara i posprema u praznu mrežu. Vrijedi spomenuti kako su Dugoselčani dobro parirali u prvom dijelu te stvorili neke (polu)prilike, no Šolčićeva vrata su bila zaključana.

Posebno je razveselio potez trenera Vidića kada je ključne uloge u veznom redu u drugom poluvremenu povjerio golobradim mladićima Kelavi i Rajnoviću koji su dobro reagirali te pokazali kako su zalog za budućnost. Premda je u prvi plan zbog pogodaka iskočio Prijić bilo bi nepravedno ne istaknuti odličnu partiju Matije Čakaruna koji je cijelu utakmicu tražio loptu, trpio prekršaje i neumorno trčao svih 90 minuta.

Pobjeda je time značajnija jer je Vinogradar pobjegao drugoplasiranoj Dubravi na velikih 11 bodova prednosti, a trećeplasirani Orijent je na 17 bodova udaljenosti od zelenog stroja.
Vinogradar sada ulazi u seriju dvoboja sa zagrebačkim klubovima jer prvo u Mladini gostuje Trnje pa će zeleni gostovati kod Jaruna, a završni dio trilogije bit će derbi protiv Dubrave Tim Kabel u Mladini. (LC)

 

DUGO SELO – VINOGRADAR 0:2 (0:0)

STRIJELCI: 0:1 Prijić 75', 0:2 Prijić 77'

DUGO SELO: Bagarić, Filipović, Salatović, Perišić, Pekčec, Dadić, Žabec, Frigan, Bajrić, Stjepanović (63' Ivančić). Trener: Biškup.

VINOGRADAR: Šolčić, Bagarić, Prijić, Ivkovčić, Povrženić, Pavlešić (53' Kelava), Grdenić, Čakarun, Handžić (63' Rajnović), Banić (78' Vukić), Mislimi. Trener: Vidić.

Podijeli