Novosti Sport Događanja

Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron

24.09.2017. / Igor

Petom uzastopnom pobjedom nogometaši Vinogradara zasjeli su na trećeligaški tron Zapada. U današnjem dvoboju Vinogradar je pred lijepo popunjenim gledalištem Sportskog centra Vojarna svladao Maksimir s 3:1. 

Jedan od junaka domaće pobjede bio je dvostruki strijelac Igor Prijić koji se s današnja dva zgoditka izjednačio s Filipom Matijaševiće po broju pogodaka. Obojica su u šest odigranih kola devet puta tresli protivničke mreže. Uz njega europogodak postigao je sve bolji Filip Šćrbec.

Rezultat na prvu možda sugerira kako je to bila još jedna rutinska pobjeda domaćeg sastava, no na terenu su se stvari odvijale puno teže od očekivanog. Već u četvrtoj minut domaćine je šokirao rani zgoditak Marina Žugaja koji je doveo Maksimir u vodstvo. Prije toga fantastičnom se reakcijom iskazao gostujući vratar Luka Spudić koji je sjajno obranio udarac Igora Prijića glavom.

Na sve načine je domaća momčad pokušala u prvih 45. minuta doći do izjednačenja, no Spudić je uvijek bio na mjestu, baš kao i njegov kolega na suprotnoj strani, Goran Bašić koji je u 32. minuti obranio čisti zicer Trojanu Maloku.

U drugi dio domaći je trener ušao s dvije očekivane zamjene umjesto Ivana Kazimira Filipovića i Patrika Pavlešića u igru su ušli Andrej Kovačić i Ivan Miličević što je rezultiralo još boljim i odlučnijim Vinogradarom koji je us amo jednoj minuti preokrenuo rezultat u svoju korist. U 66. minuti sjajan prodor Antonija Vukića Igor Prijić je u padu pospremio iza Spudićevih leđa, koji je samo minutu kasnije po drugi puta vadio loptu iz svoje mreže. Egzekutor je ponovno bio Igor Prijić.

-Drago mi je da smo pobijedili. Bilo je teško, uspjeli smo to nekako izvući. Pokazali smo kvalitetu još jednom- poslije utakmice će dvostruki strijelac Prijić.

S njim se složio i Filip Šćrbec koji je u 81. minuti otklonio sve dileme oko pobjednika sjajnim pogotkom pod vratnicu s dvadesetak metara.

-Iznenadili su nas s tim brzim golom, nakon čega se nismo snašli. Kad smo dobili svoju igru zasluženo smo slavili- rekao je Šćrbec.

Pred Vinogradarom je već u srijedu derbi susret u Opatiji kod istoimenog domaćina koji je bodovno poravnat s njima, dok je u nedjelju gost Vojarne Rudar.

3. HNL, 6. KOLO
NK VINOGRADAR – NK MAKSIMIR 3:1 (0:1)
STRIJELCI: 0:1 Žugaj (4), 1:1 Prijić (66), 2:1 Prijić (67), 3:1 Šćrbec (81)
NK VINOGRADAR: Bašić, Vukić, Povrženić, Bagarić, Filipović (od 46. Kovačić), Terzić (od 77. Mislimi), Bjelanović, Prijić, Šćrbec, Medić, Pavlešić (od 46. Miličević). TRENER: Stjepan Gomerac
NK MAKSIMIR: Spudić, Žugaj, Krznar, Maloku, Glasnović (od 68. Valković), Mohač (od 79. Bektaši), Puklin, Jung (od 53. Prpić), Totić, Kurbalić, Ćibarić. TRENER: Goran Gajzler

Galerija slika

Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron Vinogradar novom pobjedom zasjeo na tron

Podijeli