Novosti Sport Događanja

Vinogradar pobjedom proslavio trećeligaški naslov

05.06.2017. / Igor

Sportski ponos Jastrebarskog proslavio je u subotu još jedan veliki uspjeh- naslov prvaka u 3. HNL- Zapad. Bila je ovo u potpunosti sezona Vinogradara čiji su igrači pred prvim pratiteljem Kustošijom ostvarili velikih 12 bodova prednosti. 

-Što smo rekli to smo i ostvarili, a nadam se da ćemo i u budućnosti imati isto ovakve rezultate. Želim se još jednom zahvaliti svim igračima, stručnom stožeru,predsjedniku i tajniku, kao i našem glavnom sponzoru što su nas pratili tijekom cijele sezone- istaknuo je sportski direktor Tomislav Višević nakon subotnje utakmice protiv Dugog Sela.

Za kraj 4:0

Onako kako su igrali tijekom cijele proljetne polusezone u Vojarni, nogometaši Vinogradara zaključili su sezonu- pobjednički. Gosti koji su već ranije osigurali ligaški ostanak poraženi su s 4:0. Domaći igrači u svakom periodu igre po dva su puta matirali gostujućeg vratara. U prvom dijelu to su učinili Miličević i Terzić, dok su u nastavku mrežu pogađali Prijić i kapetan Poljak koji je postavio konačnih 4:0.

-Kad se gleda cijela sezona mislim da smo pokazali najviše od svih. Bili smo kvalitetniji od svih što pokazuje i konačan poredak. Bilo je i lošijih perioda, no kad se sve sagleda treba biti zadovoljan. Od prog dana smo znali da želimo postati prvacima, a to smo na terenu i pokazali tako da je ovo sada samo kruna- rekao nam je kapetan Stjepan Poljak.

Stjepan Gomerac i Marko Povrženić garancija uspjeha

Svi uspjesi Vinogradara nezamislivi su bez Stjepana Gomerca. Njemu je ovo bio jubilarni deseti osvojeni trofej, a blizu njega po broju osvojenih trofeja je i druga klupska legenda Marko Povrženić koji broji petnaestu sezonu u zelenom dresu.

-Svaki trofej je drag na svoj način. Ne znam koji bih posebno izdvojio, svaki ima svoju težinu tako da ni jedan ne bih izdvajao. Možda smo se najviše veselili kada smo prvi puta osvojili Treću ligu i ulazili u ligu više- ispričao nam je polurani Mara.

Nažalost ove sezone od promocije ulaska u viši rang neće biti ništa. Među drugoligašima će sljedeće sezone zaigrati Kustošija, dok Vinogradar ponovno očekuju trećeligaški susreti.

-Još jedan veliki dan u povijesti našeg kluba. Vjerujemo da ovo nije kraj našim uspjesima, već veći poticaj da idemo dalje puniti naše vitrine trofejima. Ovo je tek početak jedne velike izgradnje Vinogradara bez obzira na to što neki to nisu prepoznali- za kraj će predsjednik Vinogradara Miljenko Pavlaković.

Iako se u Vojarni slavio naslov prvaka, na tribinama nisu viđeni čelni ljudi Grada, kao ni Nogometnog saveza Zagrebačke županije, a novim prvacima nije došao čestitati nitko ni ispred HNS-a. Bio je tu tek Branko Kajfeš koji je kapetanu Stjepanu Poljaku uručio pehar.

Atmosferu s posljednje utakmice i proslavu naslova prvaka pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

3. HNL, 30. KOLO
NK VINOGRADAR – NK DUGO SELO 4:0 (2:0)
STRIJELCI: 1:0 Miličević (15), 2:0 Terzić (18), 3:0 Prijić (61), 4:0 Poljak (82)
NK VINOGRADAR: Bašić, Povrženić, Bagarić, Ivkovčić, Španić, Prijić (od 73. Ristovski), Šćrbec, Poljak, Šipuš (od 46. Mislimi), Miličević (od 62. Štulec), Terzić. TRENER: Stjepan Gomerac
NK DUGO SELO: Kranjec, Martić, Pavlić, Vidović, Zubak, Ivančić (od 81. Krajina), Benković (od 83. Hrle), Dianežević, Hrgović, Barišić, Jelić (od 21. Cavalieri). TRENER: Milivoj Bračun

Podijeli