Novosti Sport Događanja

Vinogradar poražen u Mladini

01.04.2019. / Redakcija

Utakmica 23. kola 3. HNL Zapad između Vinogradara i Trnja donijela je veliko iznenađenje u vidu pobjede gostiju koji su tako uspjeli pokoriti u dosadašnjem tijeku prvenstva neosvojivu tvrđavu u Mladini. Nije prvotravanjska šala, Vinogradar je stvarno izgubio domaću utakmicu nakon više od godinu dana. Koliko su takvi porazi rijetkost najbolji je pokazatelj da je u prethodne dvije sezone ovo tek drugi takav poraz.

Nogomet je pokazao sve svoje draži i čari, a u utakmici su posebno mogli uživati gledatelji koji su kupnjom ulaznica i dobrovoljnim prilozima pomogli u prikupljanju sredstava za liječenje dvogodišnje Mile Rončević budući će odlukom klupske uprave sav prihod sa utakmice biti uplaćen za pomoć u lječenju djevojčice čija je borba protiv bolesti ujedinila čitavu Hrvatsku.

Zeleni su idealno otvorili utakmicu, a već u 10. minuti semafor je pokazivao 1:0. Dučkić je proigrao Prijića koji se izvukao na lijevu stranu te „u trepavicu“ pogodio Banića koji glavom posprema loptu iza Gudelja. Nastavili su zeleni sa napadačkom igrom, no prilike Prijića i Čakaruna uspijeva ukrotiti gostujući vratar. Da je Trnje opasno u protivničkoj polovici vidjelo se u 21. minuti kada je Kožić sa vrha šesnaesterca zabio za izjednačenje. Samo desetak minuta kasnije Trnjani su jurnuli u kontru koju je ponovno okončao Kožić svojim drugi pogotkom.

Na poluvrijeme se otišlo iznenađujućim vodstvom gostiju od kojih su svi očekivali da će drugo poluvrijeme Trnje stati u još čvršći obrambeni blok i da će se orijentirati isključivo na kontre te da će zelenima trebati strpljenja da bi se vratili u utakmicu. Prisilno je Vidić morao zamijeniti ozlijeđenog Bagarić te uvesti Kelavu, dok je Dučkić povučen na poziciju stopera. Već u prvoj minuti nastavka „hladan tuš“ za navijače u Mladini.

Martinović je pucao iz daljine i lopta je završila iza leđa Bogovića za 1:3. Ipak, Vinogradar se brzo vraća u igru kada je eurogol postigao kapetan Povrženić pogodivši suprotne rašlje gostujućeg gola. Živnula je tada igra Vinogradara koji „plete mrežu“ oko gola gostiju no bez pravog učinka. Umjesto izjednačenja došlo je do povećanja vodstva Trnja kada je pred kraj utakmice brzu akciju lijepim volejem zaključio Abramović na asistenciju raspoloženog Kožića.

Vremena za povratak više nije bilo i Trnjani su visoko podignutih ruku napustili Mladinu. Unatoč porazu Vinogradar je i dalje uvjerljivo vodeći sa osam bodova predosti ispred drugoplasirane Dubrave koju će Zeleni ugostiti za dva tjedna u velikom derbiju. Prije toga Vinogradar će idućeg vikenda gostovati na „vrućem“ terenu kod Jaruna. (LC)

VINOGRADAR-TRNJE 2:4 (1:2)

Strijelci: 1:0 Banić (10), 1:1 Kožić (21), 1:2 Kožić (32), 1:3 Martinović (46), 2:3 Povrženić (54), 2:4 Abramović (86)

VINOGRADAR: Bogović, Povrženić, Bagarić (Kelava 46), Ivkovčić, Grdenić, Handžić (Ramčić 76), Dučkić, Mislimi, Banić, Čakarun (Rajnović 63), Prijić. Trener: Vidić

TRNJE: Gudelj, Vukadin, Marić, Radić, Jerbić, Rilov, Muhar, Vikario (Abramović 59), Knez (Franić 67), Martinović (Gašparac 87), Kožić. Trener: Bračun

Podijeli