Novosti Sport Događanja

Vinogradar predvodi trećeligašku karavanu!

15.10.2018. / Redakcija

Nogometaši Vinogradara osvojenim bodom na zagrebačkoj Pešćenici kod kultnog HAŠK-a izdvojili su se na čelu ljestvice 3. HNL zapad, a pogodak za zelene postigao je Igor Prijić koji je tako dodatno popravio svoj golgeterski učinak te je i on vodeći na ljestvici strijelaca s 12 postignutih pogodaka u 10 odigranih utakmica.

Naporan ritam odigravanja utakmica srijeda-subota uzeo je svoj danak tako da su zeleni u gostima kod kultnog HAŠK-a morali nastupiti bez nekolicine bitnih igrača poput Povrženića, Ottochiana te Bjelanovića. No, unatoč tome hendikepu trener Gomerac je na teren poslao respektabilnu momčad koja se od prve minute postavila dominantno. Igralo se bez izrazitih prilika sve do 29. minute kada Vinogradar pogotkom nezaustavljivog golgetera Prijića dolazi u vodstvo. Mladi Kurečki je srušen u prodoru po lijevoj strani, Šćrbec je ubacio iz slobodnog udarca, a premda mu pogoci glavom nisu zaštitnik znak najbolji strijelac lige pokazuje raznovrsnost, skače najviše i neobranjivo pogađa mrežu domaćeg vratara Šonjića. Vinogradar je najbolju prigodu za "riješiti" susret u svoju korist imao preko Džide koji je sredinom drugog poluvremena imao izvrsnu priliku, ali mu je u situaciji jedan na jedan obranio domaći vratar. Upravo iz te situacije domaćini su jurnuli u kontru, a brzu akciju je zaključio Karoglan kada je neometan posprmio loptu iza Bašića za ispostavilo se konačnih 1:1. Pokušali su zeleni još doći do pobjede, ali je domaća obrana bila na visini zadatka te uspješno neutralizirala sve pokušaje Vinogradara.

Osvojenim bodom Vinogradar se izdvojio na čelnoj poziciji s bodom prednosti ispred Krka odnosno tri boda ispred trećeplasiranog Orijenta koji su doživjeli poraze u ovom kolu. Iduće kolo Vinogradaru donosi dvoboj s momčadi Opatije, velikim rivalom iz prošle sezone. Premda Opatijci ove sezone rezultatski ne briljiraju riječ je o kvalitetnoj momčadi, prepunoj iskusnih igrača tako da je pred nogometašima Vinogradara još jedan težak ispit, no Mladina je već godinama „neosvojiva tvrđava“ pa se očekuje nastavak berbe bodova i novi iskorak prema novom, trećem u nizu, naslovu prvaka 3. HNL. (LC)

NK HAŠK – NK VINOGRADAR 1:1 (0:1)
STRIJELCI: 0:1 Prijić (29'), 1:1 Karoglan (75')

HAŠK: Šonjić, Valaško, Miloš, Kos, Kondres, Pierobon (od 75. min Drašković), Mraković, Pejazić (od 67. min Surjan), Mrkić, Karoglan, Krajačić (od 86. min Vinković). Trener Grlić
VINOGRADAR: Bašić, Grdenić, Bagarić, Ivkovčić, Jozić, Šćrbec (od 62. min Džida), Dučkić, Topić (od 53. min Čakarun), Štulec, Kurečki (od 58. min Pavlešić), Prijić. Trener Gomerac

Podijeli