Novosti Sport Događanja

Vinogradar stopostotan u ligi, traži se prolaz u osminu Kupa

06.09.2018. / Redakcija

Dvostruki prvaci 3. HNL, nogometaši Vinogradara, sjajno su krenuli i u ovu sezonu.

Naime, u prva tri kola upisali su sve tri pobjede te tako zasjeli na drugo mjesto ljestvice s obzirom na to da Krk ima također 9 bodova, ali i bolju gol razliku.

Momčad s Mladine u prvom je kolu na domaćem terenu slavila protiv Zagorca (2:0) pa zatim ostvarila i gostujuću pobjedu protiv Jadran-Poreča. Naposljetku su pred domaćom publikom svladali i momčad Kurilovca koju su potopili s 5:1.

Uz sjajne rezultate u ligi, nogometaši Vinogradara veliki su uspjeh postigli i u Hrvatskom nogometnom Kupu gdje su dogurali do šesnaestine finala. Tamo ih 26. rujna čeka dvoboj protiv Slavije koji će se odigrati u Pleternici, a upravo je rezultat u Kupu postao prioritet momčadi s Mladine, što potvrđuju i iz kluba. Naglašavaju da je upravo kup njihov glavni cilj, važniji od samog prvenstva.

U prilog ambicijama svakako ide i činjenica da im se ždrijeb u Kupu otvara pa tako u klubu ozbiljno razmišljaju o prolasku u samu završnicu natjecanja.

Otvoren ždrijeb

Naime, ako momčad Vinogradara svlada Slaviju sljedeći protivnik bit će im bolji iz dvoboja Jadran Luka Ploče - Split. Tada bi u slučaju pobjede Split morao u Mladinu na osminu finala, a Vinogradarom bi pobjedom u tom susretu dospio u četvrtfinale koje je na rasporedu 5. prosinca.

Tamo bi ih mogao dočekati Slaven Belupo protiv kojega bi nastojali izboriti polufinale na proljeće. Da imaju ozbiljne namjeru što se tiče rezultata u Kupu, iz kluba su najbolje potvrdili još prije početka sezone kada su na Mladinu doveli iskusnog Andreu Ottochianom (30), koji je iskustvo skupljao u Istri, Interu, Cibaliji i Karlovcu, te 19-godišnjeg desnog beka Marka Džidu koji je prešao iz mostarskog Zrinjskog.

Svakako treba izdvojiti i Bjelanovića koji je izabran za igrača utakmice protiv Zagorca, ali i neizostavnog Igora Prijića koji je u zadnjem kolu Kurilovcu utrpao čak tri gola zaredom te tako potvrdio da će i ove sezone biti itekako opasan po protivničke mreže.

Tako je sasvim izvjesno da Vinogradar raspolaže izrazito kvalitetnom ekipom koja u Kupu uistinu može daleko dogurati. Ove subote očekuje ih gostovanje u Španskom koje je do sada skupilo samo tri boda, pa zatim i domaći ogled protiv Dugog Sela koji na kontu ima četiri boda, no sasvim je sigurno da su sve oči uprte na dvoboj u Pleternici na koji u Vinogradaru gledaju kao na kartu za osminu finala Hrvatskog nogometnog Kupa.

Podijeli