Novosti Sport Događanja

Vinogradar u četvrtfinalu kupa!

02.11.2018. / Redakcija

Još jedan rezultat koji će biti zlatnim slovima upisan u povijest jaskanskog nogometa i sporta općenito postigli su zeleni plasmanom među 8 najboljih momčadi u Hrvatskom nogometnom kupu već po četvrti puta u svojoj 45 godina dugoj povijesti.

Kao što je i najavljivana "utakmica sezone" protiv Jadrana iz Ploča privukla je na tribine stadiona u Mladini 200-tinjak gledatelja od čega 50-ak bučnih i sjajno raspoloženih navijača gostiju koji su bili posebno oduševljeni ambijentom stadiona smještenog među vinogradima te vrhunski pripremljenim terenom. Vinogradar počinje utakmicu u svom trenutno najjačem raspoloživom sastavu i pokušava napasti goste od samog početka, dok se Pločani postavljaju čvrsto i disciplinirano iza lopte čekajući na svoju priliku iz eventualne kontre.

Publika je na nogama u 14. minuti kada ubačaj sa strane Grdenića iz voleja promašuje Bjelanović no odbijenu loptu Šćrbec glavom šalje u mrežu za 1:0. Samo dvije minute kasnije Šćrbec daje loptu za Prijića koji sa vrha šesnaesterca svladava gostujućeg vratara, ali se ispriječila vratnica! Ipak, Prijić u prvoj sljedećoj prilici pokazuje svoje golgeterske spoaobnosti i lukavo koristi jednu priliku te fantastično odmjerenim lobom povisuje na 2-0. Zeleni nakon toga, pomalo i neshvatljivo prepuštaju igru gostima koji su počeli igrati te nekoliko puta prijete da bi iz kaznenog udarca smanjili preko Primorca u 41. minuti. Ohrabrilo je to goste koji hrabro ulaze u drugo poluvrijeme te pokušavaju izjednačiti. U jeku njihove dominacije Vinogradar uspijeva izboriti korner nakon kojeg je Bjelanović srušen u kaznenom prostoru i to je novi jedanaesterac na utakmici. Prijić takve situacije ne promašuje i zeleni se opet odvajaju na dva pogotka prednosti. Malu zbunjenost Jadranovr obrane samo minutu kasnije koristi Bjelanović i zabija za "nedostižnih" 4:1. Ipak, mali tračak nade za goste se pojavio u 85. minuti kada smanjuju na 4:2 ponovno iz kaznenog udarca, strijelac je bio Šutalo. Vremena za "filmski" povratak nije bilo te su zeleni visoko podignutih ruku napustili travnjak te velikim pljeskom nagrađeni od strane publike, baš kao što su gostujući navijači pozdravili svoje ljubimce bez obzira na poraz.

Vinogradar je nastavio sa svojim impresivnim rezultatima u kupu o čemu smo već pisali te je po četvrti puta sudionik četvrtfinala. Ždrijeb će biti idućeg tjedna, a mogući protiv su redom prvoligaši Dinamo, Rijeka, Osijek, Hajduk, Lokomotiva, Slaven Belupo ili Inter. Igra se na jednu utakmicu početkom prosinca, a ždrijebom će se utvrditi i domaćinstvo. Bilo bi sjajno ugostiti u Mladini primjerice Dinamo ili neku od najboljih hrvatskih momčadi, ali zbog onog sportskog rezultata u Mladini se potajno nadaju Interu ili Slaven Belupu. Kako god bilo veliki je uspjeh biti među osam najboljih momčadi u Hrvatskoj te će susret četvrtfinala biti nagrada zelenima za kraj još jedne uspješne godine. (LC)

 

NK VINOGRADAR – NK JADRAN LP 4:2 (2:1) 

STRIJELCI: 1:0 Šćrbec (14), 2:0 Prijić (18), 2:1 Primorac (42- 11m), 3:1 Prijić (59- 11m), 4:1 Bjelanović (60), 4:2 Šutalo (86- 11m) 

NK VINOGRADAR: Bašić, Grdenić, Povrženić (od 66. Čakarun), Bagarić, Ivkovčić, Bjelanović, Prijić, Šćrbec (od 73. Štulec), Ottochian, Dučkić, Džida (od 56. Topić). TRENER: Gomerac 

NK JADRAN LP: Batinović, Turudić (od 79. Pijević), Barbir, Kalfić, Primorac (od 73. Maleta), Šuto, Mark. Musulin, Herceg, Mart. Musulin, Nikolac (od 83. Šunjić), Šutalo. TRENER: Proleta

Galerija slika

Vinogradar u četvrtfinalu kupa! Vinogradar u četvrtfinalu kupa! Vinogradar u četvrtfinalu kupa! Vinogradar u četvrtfinalu kupa! Vinogradar u četvrtfinalu kupa! Vinogradar u četvrtfinalu kupa! Vinogradar u četvrtfinalu kupa! Vinogradar u četvrtfinalu kupa! Vinogradar u četvrtfinalu kupa! Vinogradar u četvrtfinalu kupa! Vinogradar u četvrtfinalu kupa! Vinogradar u četvrtfinalu kupa! Vinogradar u četvrtfinalu kupa! Vinogradar u četvrtfinalu kupa! Vinogradar u četvrtfinalu kupa! Vinogradar u četvrtfinalu kupa! Vinogradar u četvrtfinalu kupa! Vinogradar u četvrtfinalu kupa! Vinogradar u četvrtfinalu kupa! Vinogradar u četvrtfinalu kupa!

Podijeli