Novosti Sport Događanja

Zeleni pokorili Krapinu!

25.02.2019. / Redakcija

Nakon gotovo tri mjeseca pauze ponovno se lopta zakotrljala trećeligaškim terenima, a prvo proljetno kolo nogometašima Vinogradara donijelo je neugodno gostovanje u Krapini kod Zagorca koje su zeleni uspješno apsolvirali te pobjedom od 4:2 napravili novi korak prema trećem uzastopnom naslovu prvaka 3. HNL Zapad.

Oprezno se krenulo u susret, a zeleni su osim motiviranog domaćina protivnika imali i u vjetru koji je nemilosrdno puhao u smjeru Šolčićeva gola. Ipak, nakon početnog opipvanja snaga Vinogradari su sve opasniji da bi u vodstvo došli u 38. minuti. Povrženić je srušen u protivničkom šesnaestercu, a siguran realizator s bijele točke je Prijić. Samo par minuta kasnije Postonjski fino proigrava Majcenića koji u situaciji jedan na jedan svladava Šolćića i donosi izjednačenje Zagorcu.

Vinogradar u drugi dio kreće još odlučnije te ubrzo rješava pitanje pobjednika. Najprije je u 57. minuti Mislimi poput brzog vlaka projurio po lijevoj strani i ubacio za Prijića koji zabija za vodstvo, a samo desetak minuta kasnije Prijić postiže svoj treći pogodak. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješio je mladi Kelava koji je u 71. minuti neobranjivo pogodio rašlje domaćeg gola te tako okrunio svoju dobru igru tijekom cijelog susreta što je sigurno jedan od glavnih dobitaka jučerašnje utakmice. Posljednji pogodak na utakmici ipak je bio djelo domaćih, a strijelcu Sedaku je pripomogao Ivkovčić kojeg je njegov udarac okrznuo i prevario tako Šolčića za konačnih 4:2.

Vinogradar je tako novom pobjedom zadržao deset bodova prednosti ispred prvih pratitelja Dubrave i Orijenta te napravio novi korak prema novom naslovu prvaka. Zeleni će iduće nedjelje u Mladini ugostiti Jadran iz Poreča, a utakmica počinje u 15h. (LC)

ZAGOREC-VINOGRADAR 2:4 (1:1)

Strijelci: 0:1 Prijić (38 – 11m), 1:1 Majcenić (42), 1:2 Prijić (57), 1:3 Prijić (66), 1:4 Kelava (71), 2:4 Sedak (86)
ZAGOREC: Vinceljak, Konjić (65 Turniški), Kunštek, Hoić (Marjanović), Smrekar, Postonjski (87 Kovačić), Landripet, Poljak, Sedak, Majcenić, Perić. Trener: Mitrečić
VINOGRADAR: Šolčić, Grdenić, Povrženić (70 Džida), Bagarić, Ivkovčić, Kelava (81 Ramčić), Handžić, Čakarun, Prijić (85 Vila), Pavlešić, Mislimi. Trener: Gomerac

Podijeli