Novosti Sport Događanja

Život olimpijskog pobjednika ostao je isti

17.04.2017. / Igor

Rio de Janeiro kruna je njegova karijere. No, od stare se slave ne žive te se Josip Glasnović koji je u međuvremenu dobio posao na Streljani Vrapčak okrenuo novim izazovima koji su pred njim.

Za Josipa Glasnovića, olimpijskog pobjednika iz Rio de Janeira malo se toga promijenilo. Tapšanja po ramenu i slušanja razno raznih obećanja prilikom naslikavanja po povratku iz Brazila iza njega su.

-Obećanje je ispunio jedino gradonačelnik Zagreba Milan Bandić zahvaljujući kome sam dobio posao na Streljani Vrapčak- uz smiješak će Josip Glasnović.

Sve drugo u životu olimpijskog pobjednika ostalo je nepromijenjeno. Ne žali se previše zbog toga, jer pred njim je novi olimpijski ciklus i novi izazovi koji su otvoreni nastupom na Svjetskom kupu u New Delhiju pred koji je promijenio pušku. Umjesto Berette s kojom je došao do olimpijskog zlata, ubuduće će glinenjake gađati iz Perazzija.

-Sad je sve sjelo na svoje mjesto, jer je napravljen i novi kundak. Budući da je sezona tek počela ja se nadam da će završiti pokojim osvajanjem medalje na velikim smotrama-o sezoni će Glasnović.

Domaća natjecanja otvorio je nastupom na Kupu Turopolja u Lukavcu gdje je osvojio prvo mjesto, dok je na Pozivnom turniru za reprezentaciju koju ovog ljeta očekuje Europsko i Svjetsko prvenstvo bio drugi. Boljim od njega u finalu prema novim pravilima pokazao se jedino Giovanni Cernogoraz.

-Ja se nadam da ćemo obraniti titulu europskih prvaka, a bilo bi lijepo podignuti i ljestvicu na Svjetskom prvenstvu gdje ekipno imamo brončano odličje- zaključio je Glasnović kojeg već 1. svibnja očekuje nastup na Svjetskom kupu na Cipru.

Podijeli