Novosti Sport Događanja

Žumberačka utrka okupila 135 atletičara

03.09.2018. / Redakcija

Žumberačka utrka protekle je subote doživjela svoje 23. izdanje koje je na dionici od Radatovića do Sošica okupilo ukupno 135 atletičara iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH te Mađarske.

U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Nikola Špoljar iz AK Zabok, a kod žena Tunde Szabo iz Mađarske.

Ekipno prvo mjesto kod žena osvojio je AK Žumberak, drugo mjesto AK Maksimir i treće AK Glina. Kod muškaraca ekipno prvo mjesto osvojio je AK Žumberak, drugo mjesto AK Rudolf Perišin i treće AK Marathon 95.

Organizatori su posebno ponosni na Dječju utrku, a po drugi puta i na utrku na 6 km od Sošica do Sopotskog slapa i natrag. Na njoj je sudjelovalo 26 sudionika, među ženama je najbrža bila Barbara Fumić iz Zagreba, a među muškarcima Tamay Barna iz Mađarske.

-Iako smo najavili da se ne radi o baš lakoj konfiguraciji i da utrka zahtjeva određenu tjelesnu spremnost ipak se skupio uobičajeni broj natjecatelja. Uglavnom oni koji nas i inače posjećuju. Oni koji su upoznati sa gostoprimstvom koje domaćini pružaju. Bilo je napora, uspona, nizbrdica i svega ostaloga, ali bilo je i prilike za druženje nakon utrke, domaćeg graha, piva, cedevite i kao što smo spomenuli originalnih nagrada proizvedenih na samom Žumberku- rekli su iz AK Žumberak.

Podijeli