Novosti Sport Događanja

Žumberak Trail 2019

14.08.2019. / Redakcija

- Naša utrka osim sportsko rekreacijskog događanja ima za cilj predstavljanja lijepog i posebnog područja, punog prirode i prekrasnog okoliša. Naša utrka ima i ekološku notu, te ove godine ne koristimo plastične čaše nego svi natjecatelji dobivaju silikonske čaše za višekratnu upotrebu, te platnene vrećice za kupovinu. Naša utrka ima i humanitarnu komponentu na koju smo posebno ponosni, te smo danas zahvaljujući dobrim ljudima i sponzorima obišli područje Žumberka i uživali u krajoliku te posjetili mnogočlane obitelji koji su primili bogate pakete namirnica i higijene. Veliko hvala svima na donaciji, a ukupno je podijeljeno paketa za 22 korisnika. Posebna zahvala Gradskom društvu Crvenog križa na suradnji i koordinaciji cijele akcije. Sretni i ponosni do neba  - komentari su članova Žumberak Trail-a.

Žumberak Trail je međunarodna trail utrka koja ima devetogodišnju tradiciju te se održava na području parka prirode Žumberak Samoborsko gorje. Zanimljivo je što ima i četiri dužine staze, a to su Rekreativna od 8 km, Kratka od 15 km, Duga od 28 km te Ultra od 57 km.

Utrka će se održavati tri dana i počinje već u petak, 23. kolovoza sa prijavama.

Start utrke je 24.kolovoza u 09:00 sati na Poljanicama Plešivičkim. Ovo mjesto ujedno je i cilj utrke. Zadnji dan 25.kolovoza organizirat će se degustacija vina i domaćih proizvoda kod zainteresiranih domaćih opg-ova.

Organizatori iz Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme pozivaju sve zainteresirane da podrže ovaj događaj.

Galerija slika

Žumberak Trail 2019 Žumberak Trail 2019 Žumberak Trail 2019

Podijeli