°C 12

Ovo su pobjednici 8. KUP-a DVD-a Petrovina

06.07.2018.

Maja Peranić

Vatrogasno natjecanje 8. KUP DVD-a Petrovina održalo se u nedjelju, 2. srpnja, a na njemu se natjecalo 40 ekipa u 7 disciplina. Uspješni su bili brojni natjecatelji, a među vatrogascima s jaskanskog područja posebno su se istaknuli DVD Domagović, DVD Petrovina, DVD Volavje i DVD Novaki.

U kategoriji djece muške 6-12 godina, 1. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Mraclin, 2. mjesto ekipi DVD-a Molvice i 3. mjesto ekipi DVD-a Mrzljaki Goljak. U kategoriji djece ženske 6-12 godina, 1. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Domagović, 2. mjesto ekipi DVD- a Mrzljaki-Goljak i 3. mjesto ekipi DVD-a Draganići.

Među muškom mladeži najuspješnija je bila ekipa DVD-a Petrovina, 2. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Draganići dok je treće mjesto pripalo ekipi DVD-a Mrzljaki-Goljak. U kategoriji ženske mladeži najbolja je bila ekipa DVD-a Mrzljaki-Goljak.

U popodnevnim satima natjecalo se 10 ekipa odraslih u tri kategorije natjecanja. U kategoriji žene, 1. mjesto pripalo je ekipi iz DVD-a Sveta Nedelja, 2. mjesto ekipi DVD-a Novaki a treće mjesto zauzela je ekipa DVD-a Stankova. U kategoriji muški B, 1. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Volavje, a 2. mjesto ekipi DVD-a Petrovina. U muškoj A kategoriji, 1. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Bobovec, 2. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Katoličko Selišće dok je 3. mjesto pripalo ekipi Staro Čiče.

Pehare i diplome najboljim ekipama uručili su načelnik HVZ-a Željko Popović i zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak.

Prijelazni pehar KUP-a osvojila je ekipa DVD-a Volavje za najbolje vrijeme vježbe na natjecanju. Pehar i poklon bon za osvojeni SUPER KUP ekipi DVD-a Katoličko Selišće uručio je predsjednik DVD-a Ivan Samarin, dok je pehar DVD-u Novaki za najbolju FAIRPLAY ekipu na natjecanju uručio zapovjednik Mladen Cvetan.

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom župana Zagrebačke Županije, gradonačelnika Grada Jastrebarskog, Zvonimira Novosela, uz suorganizaciju Vatrogasne zajednice i Turističke zajednice grada Jastrebarskog te razne donatore.

O atmosferi s natjecanja pročitajte ovdje.

(foto: DVD Petrovina)