Bačvarska radionica i zbirka obitelji Golub u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska
Poznatu jaskansku obitelj Golub koja je cijeli svoj život posvetila izradi bačvi i očuvanju bačvarske zbirke koja je od Ministarstva kulture 2014. proglašena kulturnim dobrom, predstavila je emisija Dobro jutro, Hrvatska na HRT-u.
Kako se nastaje bačva za čiju je izradu potrebno i do 11 sati rada objasnio je Milivoj Ivan Golub. Ova mala manufaktura sve bačve proizvodi od hrvatskoga hrasta lužnjaka i kitnjaka čime vina iz skladištena u njihovim bačvama dobivaju u potpunosti autohtoni okus.
O kvaliteti i vrhunskoj izradi najbolje govore podrumi vrhunskih vinarija s vinogradarskog područja Plešivice, Zagorja, okolice Zagreba, ali nerijetko i oni u Americi, Italiji, Crnoj Gori i Hercegovini.
O jaskanskom bačvaru pisala je i JASKAdanas, a prilog u emisiji Dobro jutro Hrvatska možete pogledati u vidu u nastavku.
(foto: TZZŽ)