Bačvarska radionica i zbirka obitelji Golub u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska
Poznatu jaskansku obitelj Golub koja je cijeli svoj život posvetila izradi bačvi i očuvanju bačvarske zbirke koja je od Ministarstva kulture 2014. proglašena kulturnim dobrom, predstavila je emisija Dobro jutro, Hrvatska na HRT-u.
Kako se nastaje bačva za čiju je izradu potrebno i do 11 sati rada objasnio je Milivoj Ivan Golub. Ova mala manufaktura sve bačve proizvodi od hrvatskoga hrasta lužnjaka i kitnjaka čime vina iz skladištena u njihovim bačvama dobivaju u potpunosti autohtoni okus.
O kvaliteti i vrhunskoj izradi najbolje govore podrumi vrhunskih vinarija s vinogradarskog područja Plešivice, Zagorja, okolice Zagreba, ali nerijetko i oni u Americi, Italiji, Crnoj Gori i Hercegovini.
O jaskanskom bačvaru pisala je i JASKAdanas, a prilog u emisiji Dobro jutro Hrvatska možete pogledati u vidu u nastavku.
(foto: TZZŽ)
Martinje pred vratima, policija na cestama: Budite oprezni i odgovorni u prometu!
"Dol u srcu mom" promocija knjige Josipa Bakalasa u Pribiću
Općina Krašić: Zagrebačka županija sufinancira uređenje pristupne ceste s parkiralištem, izgradnju vanjskog i dječjeg igrališta uz osnovnu školu
Gradnja atletske staze u Jastrebarskom uskoro počinje: Potpisan ugovor o sufinanciranju sa Zagrebačkom županijom
U blizini Veterinarske stanice pronađen mladi ženski pas, traži li ga netko?
Apel „Mama, budi zdrava!“ poslali i mališani Dječjeg vrtića Radost