Novosti Sport Događanja

Satovi glume za djecu u Zelini pod stručnim vodstvom Kazališta Škrabe

18.03.2024. / Redakcija

Na inicijativu Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina i Zelinskog amaterskog kazališta ZAMKA sredinom veljače 2024. u Svetom Ivanu Zelini krenula je s radom dramska radionica i satovi glume koju osmišljavaju i vode članovi jaskanskog Kazališta Škrabe na čelu s umjetničkom voditeljicom Klementinom Škrabe.

Na satove glume prijavilo se 40-ak mladih Zelinčana, uglavnom osnovnoškolske dobi. Iz Kazališta Škrabe napominju da su ih djeca oduševili svojom kreativnošću, hrabrošću, maštom, pristojnošću, ali i glumačkim darom. Osnivač jaskanskog kazališta Nino Škrabe, na poziv Josipa Pandurića, tadašnjeg ravnatelja zelinskog Učilišta, bio je uključen u osnivanje ZAMKE koja ove godine slavi 30 godina postojanja. Kazalište Škrabe u Zelini je nedavno igralo svoje predstave "Oko jedne hiže" i "101 dalmatiner". Uz Klementinu Škrabe u Zelini s mladim glumcima rade dugogodišnji istaknuti glumci Mark Krcivoj, Niko Pavelić, Dorian Rodić i Jana Valečić.

Za suradnju Kazališta Škrabe, Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina i ZAMKE naročito je zaslužna ravnateljica Učilišta Vesna Bičak-Dananić, glumica zelinskog kazališta još od svojih srednjoškolskih dana.

Zelinska publika će mlade glumačke nade prvi put na pozornici moći vidjeti već za nekoliko mjeseci.

Njihova završna produkcija za kazališnu sezonu 2023/2024. pod naslovom "San (sveto)ivanjske noći" bit će izvedena u nedjelju, 16. lipnja. Do kraja 2024. mlade glumice i glumci predvođeni Klementinom Škrabe i ekipom Kazališta Škrabe pripremit će i još jednu predstavu, a jaskanski kazalištarci odigrat će u Zelini svoj posljednji hit, predstavu "Robin Hood".

 

(Foto: Damir Kolarić)

Galerija slika

Satovi glume za djecu u Zelini pod stručnim vodstvom Kazališta Škrabe Satovi glume za djecu u Zelini pod stručnim vodstvom Kazališta Škrabe Satovi glume za djecu u Zelini pod stručnim vodstvom Kazališta Škrabe Satovi glume za djecu u Zelini pod stručnim vodstvom Kazališta Škrabe Satovi glume za djecu u Zelini pod stručnim vodstvom Kazališta Škrabe Satovi glume za djecu u Zelini pod stručnim vodstvom Kazališta Škrabe Satovi glume za djecu u Zelini pod stručnim vodstvom Kazališta Škrabe Satovi glume za djecu u Zelini pod stručnim vodstvom Kazališta Škrabe Satovi glume za djecu u Zelini pod stručnim vodstvom Kazališta Škrabe

Podijeli