Novosti Sport Događanja

Baletni studio Jastrebarsko priredio tri večeri čarolije plesa: "Ples je život" oduševio jaskansku publiku

15.12.2023. / Redakcija

Baletni studio Jastrebarsko priredio je pravu malu poslasticu za Jaskansku publiku. U Domu kulture 1.,2. i 3. prosinca predstavio nam je svoju novu premijeru „Ples je život…Život je ples“. Sva tri dana gledalište je bilo premalo da primi svu zainteresiranu publiku.

U čaroliju plesa vodilo nas je sedamdesetak balerina, od onih najmlađih ljupkih balerinica pa sve do najstarijih, u preko 150 prekrasnih kostima uz glazbu J.Straussa,P.I.Čajkovskog,L.Minkusa,L.Delibesa i mnogih drugih klasičnih kompozitora.Suvereno i zrelo vladale su pozornicom kroz četrnaest zahtjevnih koreografija.Sve koreografije, osim dvije koreografije koje su bile prema M. Petipau i R.Petitu kao i cijelu predstavu osmislila je umjetnička voditeljica Svetlana Lukić. Kroz sve koreografije vidjela se uvježbanost i želja balerina da se u najboljem svjetlu predstave publici koja ih je nagradila velikim aplauzom.
Posebno su se istaknuli: Ples lutki,Poloneza,Perzijske robinje,Ciganski ples,Mačkice,Crvenkapica i vuk,Rastanak i ekspresivna ,tehnički odlična i izuzetno talentirana Antonia Juraj u varijaciji „Bella“ iz baleta Šišmiš.

U intermezzima su intervjui naših balerina, koje su sa svojim ljupkim i duhovitim izjavama na temu što je za njih balet i zašto ga vole, osvojili i nasmijali publiku.Video klipove snimila je i montirala Marta Brkljačić.

S ovom predstavom u 24.godini postojanja Baletni studio Jastrebarsko ulazi u slavljeničku 25.godinu koju će proslaviti predstavom „Orašar“ i mnogim drugim iznenađenjima. I za kraj kao što kažu balerine: Ples je život…Život je ples.

Podijeli