°C 17

Bira se Dječji gradonačelnik Jaske

25.04.2019.

Redakcija

Gradonačelnik Zvonimir Novosel raspisao je izbore za 2. saziv Dječjeg gradskog vijeća grada Grada Jastrebarskog. Izbori će se održati u prostorima žitnice, u subotu 4. svibnja.

Na izborima se mogu kandidirati svi učenici 4., 5., 6. i 7. razreda osnovnih škola, a pravo glasa imaju učenici 4., 5., 6. i 7. razreda osnovnih škola koji imaju prebivalište ili boravište na području Grada Jastrebarskog.

Po izboru, Dječje gradsko vijeće birat će i Dječjeg gradonačelnika grada Jastrebarskog, a koji će iz redova vijećnika odabrati svog zamjenika. Ovaj se projekt provodi u okviru akcije Gradovi i općine prijatelji djece s ciljem ostvarivanja prava djece na aktivno sudjelovanje u životu Grada.

Rezultati izbora bit će objavljeni na web stranicama Grada Jastrebarskog, Osnovne škole „Ljubo Babić” i Društva naša djeca Jastrebarsko.

Podsjetimo, 6. svibnja 2017. godine održani su izbori za Dječje gradsko vijeće Grada Jastrebarskog i dječjeg gradonačelnika Grada Jastrebarskog, na kojim je odabrano 17 vijećnika Dječjeg gradskog vijeća koji su izabrali Tina Petrunića za gradonačelnika te Barbaru Golub za zamjenicu gradonačelnika.

(Foto: arhiva)