Novosti Sport Događanja

Dalmatinerski uspjesi Kazališta Škrabe

14.06.2022. / Redakcija
Od premijernih izvedbi krajem ožujka do početka lipnja ove godine veliki ansambl Kazališta Škrabe odigrao je svoju novu predstavu "101 dalmatiner" 11 puta, a do sada je ovaj novi kazališni hit vidjelo više od 1500 gledatelja. "Dalmatineri" su jednako oduševili predškolce jaskanskog Dječjeg vrtića "Radost", osnovnoškolce iz Jastrebarskog i Dugog Sela, ali i starije gledatelje, Jaskance i one koji su posjetili Jasku samo kako bi pogledali ovu predstavu.
 
 
Tekst za predstavu "101 dalmatiner" napisao je Nino Škrabe, a režiju potpisuje Klementina Škrabe. Uz glumce predškolskog i školskog uzrasta, u predstavi briljiraju dugogodišnji glumci Kazališta Škrabe, sada već studenti koji ovom predstavom proslavljaju 10 godina kontinuiranog bavljenja kazalištem – Mark Krcivoj, Niko Pavelić, Antun Penić Ivanko, Lovro Penić Ivanko, Anamarija Škoc i Jana Valečić.

 

Uz njih su i trojica vjernih kazališnih mušketira – Andrija Ferko, Dorian Rodić i Leon Vlašić te ton-majstor ove predstave, koji je prve glumačke korake također napravio prije 10 godina, Dominik Sečen.
 
 
U predstavi značajne uloge igraju dugogodišnje "kazališne princeze" Tara Terihaj, Tia Tutić i Isabella Covatta, u ulozi slavne Cruelle De Vil uz sjajnu Anamariju Škoc nastupaju Hena Pavičić, Antonia Šamija i Maja Žalac, dok dalmatinera Ponga glume Šimun Hodak i Fran Hrvoj.

 

Majstori rasvjete na svakoj predstavi bili su Ivica i Krešimir Batušić, kostime je osmislila i izradila Maria Špikić, a scenografiju Ivana Strmečki Vučina.Sa šminkanjem i oblačenjem brojnog ansambla pomogla je Daniela Fabijanić Pavlaković, a predstava je nastala u suradnji s Centrom za kulturu Jastrebarsko (naročita hvala Nikoli Fabijaniću i Draženu Borovcu).
 
Učenici Osnovne škole Josipa Zorića iz Dugog Sela svoj su treći dolazak na predstavu u Jastrebarsko (gledali su i predstave Kazališta Škrabe "Zemlja Čudesa" i "Velika tajna Sherlocka Holmesa") nastavili posjetom Gradskom muzeju Jastrebarsko i jaskanskom Skloništu za životinje u sklopu Veterinarske stanice Jastrebarsko.

 

U Skloništu se svakodnevno mogu posjetiti, pomaziti i udomiti psi i mačke, o kojima se u Skloništu divno brinu, ali koji sanjaju svojeg stalnog vlasnika i svoj vlastiti dom. Sklonište za životinje posjetio je u subotu, 4. lipnja 2022, i ansambl predstave "101 dalmatiner" na čelu s Klementinom Škrabe.
 

Voditeljica Skloništa Matea Tandarić i njezina zamjenica Elena Vuković s puno ljubavi i strpljenja ispričale su kazalištarcima kako se treba brinuti o udomljenim psima, kako izabrati idealnog ljubimca te kako pomoći jaskanskom Skloništu i životinjama koje u njemu borave.
 
      
Realizaciju "101 dalmatinera" pomogli su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačka županija, Luxor informatički poslovi, Autoklub Jastrebarsko, Jamnica, GTP Šoštarić i Veterinarska stanica Jastrebarsko.


 
Iako i dalje vlada veliki interes za predstavu, mali i veliki kazalištarci do jeseni će uzeti odmor od "101 dalmatinera". Tada će predstavu ponovno igrati u Jastrebarskom i na gostovanjima.

 

Glumicama i glumcima Kazališta Škrabe sada slijede pripreme za njihovu završnu produkciju koja će se već tradicionalno održati na Ivanjsku noć, 23. lipnja.
 

Nakon toga počinje odmor i uživanje u dugom toplom ljetu. Za sve sadašnje i buduće glumice i glumce Kazalište i Kreativni studio Zvrk u kolovozu će već šestu godinu zaredom organizirati Ljetni kamp Hawk City, na kojem će biti i kazališnih aktivnosti. Na jesen kreću pripreme za novu predstavu, ali i nove pustolovine "101 dalmatinera".    
 
Foto i tekst: Kazalište Škrabe

Podijeli