°C 3

Darujte krv: Idući tjedan prve ovogodišnje akcije u Jaski!

15.01.2021.

Maja Peranić

Prve ovogodišnje akcije Dobrovoljnog darivanja krvi Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko organizira idući tjedan. Održat će se od srijede, 20. siječnja do petka, 22. siječnja u prostorijama Centra za kulturu Jastrebarsko.

U srijedu, 20. siječnja i u četvrtak, 21. siječnja, krv ćete moći dati od 11 do 18,30 sati, a pauza će biti od 14,30 – 15,00 sati. U petak, 22. siječnja akcija će se održati od 8 do 15 sati, a pauza će biti od 11,30 – 12 sati.

-Dobrovoljno darivanje krvi u transfuzijskim ustanovama i  na akcijama koje organiziraju Gradska društva Crvenog križa provode se i dalje svakodnevno kako bi  osigurali dostatne količine krvnih pripravaka i funkcioniranja zdravstvene skrbi-istaknuli su iz GDCK-a Jastrebarsko te pozvali sve dobrovoljne darivatelje koji su u mogućnosti darovati krv da se odazovu na ove akcije.

Uvjeti za darivanje krvi su:

NA PERIOD OD 14 DANA ODBIJAJU SE OSOBE KOJE SU PUTOVALE IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE (RAČUNAJUĆI OD DATUMA POVRATKA U HRVATSKU).
NA PERIOD OD 14 DANA ODBIJAJU SE OSOBE KOJE SU BILE U KONTAKTU S OSOBAMA ZARAŽENIM SA SARS-CoV-2 (RAČUNAJUĆI OD ZADNJEG KONTAKTA I POD UVJETOM DA NISU IMALI NIKAKVIH SIMPTOMA INFEKCIJE).
NA PERIOD OD NAJMANJE 28 DANA (ODBIJAJU SE OSOBE KOJE SU PREBOLJELE COVID-19, RAČUNAJUĆI PERIOD OD PRESTANKA SIMPTOMA ILI OD REZULTATA POZITIVNOG TESTA NA SARS-CoV-2 U SLUČAJU ASIMPTOMATSKE INFEKCIJE).
3 MJESECA OD POSLJEDNJEG DARIVANJA KRVI - MUŠKARCI
4 MJESECA OD POSLJEDNJEG DARIVANJA KRVI - ŽENE

(foto: GDCK Jastrebarsko)