°C 10

Druga smjena dislokacije vatrogasaca na Visu

12.07.2019.

Redakcija

Jučer je započela 2. smjena dislokacije Vis, javljaju iz VZG Jastrebarsko.

-U 2. smjeni iz VZG Jastrebarsko sudjeluju 2 člana DVD-a Jastrebarsko i 1 član DVD-a Gornji Desinec. Uz članove VZG Jastrebarsko u diskokaciji sudjeluju vatrogasci iz JVP Ivanić, JVP Velika Gorica, DVD Deanovec i DVD Posavski Bregi- kažu.

Na temelju Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara za Republiku Hrvatsku u 2019. godini, glavni vatrogasni zapovjednik donio je odluku o dislokaciji vatrogasnih snaga i tehnike na priobalje tijekom ljetnih mjeseci. Dislokacija vatrogasaca sa kontinentalnog dijela Republike Hrvatske u kojoj sudjeluje ukupno 102 vatrogasca sa 13 vatrogasnih vozila dislociranih na 12 mjesta započela je 17. lipnja, a u sklopu redovne dislokacije vatrogasci s kontinenta vrše dežurstvo na Brijunima, otocima Ugljanu, Braču, Visu, Hvaru, Lastovu, Dugom otoku, te Zadru, Šibeniku, Divuljama, Oklaju, Živogošću, Konavlima i Dubrovniku.

Inače, na otoku Visu sudjeluje ukupno 5 vatrogasaca članova JVP Grada Ivanić Grada i 2 vatrogasca VZG Jastrebarskog s vatrogasnom autocisternom i kombi vozilom za prijevoz vatrogasaca.