°C 23

Druženje i filmovi za polaznike Ljetnog kampa

14.08.2019.

Redakcija

Treću godinu zaredom, u Jastrebarskom je tijekom srpnja i kolovoza 2019. uspješno održan Ljetni kamp Hawk City, u organizaciji Kreativnog studija Zvrk i Kazališta Škrabe.

Sredinom ljeta djeca i mladi imaju puno slobodnog vremena pa su stoga Zvrk i Kazalište Škrabe pokrenuli Ljetni kamp Hawk City, na kojem se polaznici bave raznim kreativnim aktivnostima usred dugih ljetnih praznika.

Prvi dio ovogodišnjeg Kampa održan je u srpnju, a drugi dio bio je u prvoj polovici kolovoza u jutarnjim, popodnevnim i večernjim satima. Mali i malo veći kamperi bavili su se glumom, scenskim pokretom, kazališnom koreografijom i lutkarskim kazalištem, a radionica kreativnog pisanja i izrade kazališnih maski održana je kraj jezera u perivoju dvorca Erdödy. Radionicu scenskog mačevanja vodio je dramski umjetnik Anđelko Petric, stalni suradnik i prijatelj Kazališta Škrabe.

Polaznici Kampa od 3 do 14 godina postali su prava ekipa i prijatelji, a ni visoke temperature nisu ih spriječile da uživaju u veselim pustolovinama koje su im pripremili voditelji kamperskih radionica. Oduševilo ih je i ukrašavanje majica u tie-dye stilu, a svaki kamper izradio je svoju originalnu majicu pod stručnim vodstvom Maje Vidaković.

Programe u sklopu Ljetnog kampa Hawk City osmislila je i vodila prof. Klementina Škrabe, a Ljetni kamp Hawk City 2019 održava se uz potporu Zagrebačke županije.

Kreativni studio Zvrk i Kazalište Škrabe će za svoje vjerne glumice i glumce, ali i nove ljubitelje kazališta, kreativnosti i pustolovina na svježem zraku, tj. za sve koji su sudjelovali na Ljetnom kampu Hawk City, organizirati posebno druženje i projekciju filma krajem kolovoza, a već u drugom tjednu rujna počinju satovi glume Kazališta Škrabe, i to u posebnim grupama za predškolce, osnovnoškolce, srednjoškolce te starije glumice i glumce.

Vidimo se uskoro na velikom finalu Ljetnog kampa Hawk City, a zatim i u Kazalištu!

Tekst i foto: KŠ

Galerija slika

Druženje i filmovi za polaznike Ljetnog kampa Druženje i filmovi za polaznike Ljetnog kampa Druženje i filmovi za polaznike Ljetnog kampa Druženje i filmovi za polaznike Ljetnog kampa Druženje i filmovi za polaznike Ljetnog kampa Druženje i filmovi za polaznike Ljetnog kampa Druženje i filmovi za polaznike Ljetnog kampa