°C 16

DVD-u Jastrebarsko uručen moderan dron za još bolji rad i sigurnost na intervencijama

19.04.2021.

Maja Peranić

Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko u nadolazeću protupožarnu sezonu ulazi uz dodatak moderne tehnologije. Naime, Telemach Hrvatska danas im je službeno uručio donaciju drona i mobilnog uređaja za upravljanje dronom.

DVD Jastrebarsko jedna je od čak deset vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj kojima će Telemach Hrvatska, nakon javnog natječaja, donirati bespilotnu letjelicu i mobilni telefon u ovogodišnjoj DRONaciji. Ta je telekomunikacijska kompanija napravila dodatan iskorak u svojem dugogodišnjem društveno odgovornom projektu te, umjesto dosadašnjih pet, ove godine donira dvostruko više bespilotnih letjelica. Time je, od početka provedbe projekta 2017. godine, donacijom ukupno 25 dronova pomogla u zaštiti čak četvrtine područja Hrvatske.-Iznimno smo ponosni što smo već četvrtu godinu zaredom partner vatrogasnim postrojbama u Hrvatskoj i što donacijom dronova pomažemo u njihovu radu, ali i u zaštiti građana, prirode i imovine. Vjerujemo da će donirani dron znatno pomoći Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Jastrebarsko u njihovu daljnjem radu-rekla je Marijana Grubešić, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja u Telemachu Hrvatska.

Korištenje dronova uvelike pomaže u svim segmentima vatrogasnih aktivnosti, olakšava vatrogascima rad i omogućuje im veću fleksibilnost, ali i sigurnost na intervencijama.

-Vatrogasci su iznimna vrijednost svih građana Jastrebarskog. Zahvaljujući njihovu predanom radu i motiviranosti, naši građani mogu mirno spavati. Uz dobar kadar svakako je važna i tehnička opremljenost, koja postrojbi pomaže u kvalitetnijem i sigurnijem obavljanju svojeg posla. Stoga uime Grada Jastrebarskog zahvaljujem Telemachu Hrvatska na ovoj korisnoj i hvalevrijednoj donaciji drona i mobilnog uređaja DVD-u Jastrebarsko- izjavio je Stipe Bučar, zamjenik gradonačelnika Jastrebarskog.Uoči preuzimanja donacije, vatrogasci DVD-a Jastrebarsko imali su općenitu virtualnu, a potom i terensku edukaciju u Jastrebarskom kako bi učinkovitije upravljali dronom kada im zatreba, u organizaciji Telemacha Hrvatska i u suradnji s partnerom ''Geomatikom Smolčak''.

-U našem radu, koji uključuje zaštitu ljudi, prirode i imovine, nužno je da smo uvijek pripravni i predani. To je više poziv nego sam posao, a kako bismo bili na razini zadataka, redovito se educiramo, vježbamo i tražimo nova rješenja. Ovaj dron bit će iznimna pomoć našem društvu i zaista velika hvala Telemachu na donaciji-rekao je Goran Batušić, zapovjednik DVD-a Jastrebarsko.

Telemach Hrvatska jedna je od vodećih telekomunikacijskih kompanija u Hrvatskoj i dio United Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga i medija u jugoistočnoj Europi, u sklopu koje u Hrvatskoj posluju i brojni mediji.

Galerija slika

DVD-u Jastrebarsko uručen moderan dron za još bolji rad i sigurnost na intervencijama DVD-u Jastrebarsko uručen moderan dron za još bolji rad i sigurnost na intervencijama DVD-u Jastrebarsko uručen moderan dron za još bolji rad i sigurnost na intervencijama DVD-u Jastrebarsko uručen moderan dron za još bolji rad i sigurnost na intervencijama DVD-u Jastrebarsko uručen moderan dron za još bolji rad i sigurnost na intervencijama