°C 12

Ekipa iz Pisarovine najbolja na natjecanju mladih Crvenog križa Jastrebarsko

14.03.2019.

Redakcija

U osnovnoj školi Vladimir Nazor u Pisarovini održano je Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa Jastrebarsko, gdje se natjecalo pet ekipa podmlatka s područja grada Jastrebarskog, općina Pisarovina, Krašić i Žumberak, te tri ekipe mladih Srednje škole Jastrebarsko.

Ekipe su se natjecale na ukupno šest radnih pozicija iz područja teorije i praktičnog dijela. Na prve četiri radne pozicije provjeravalo se znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima. Posljednje dvije pozicije povjeravale su znanje i vještine u pružanju prve pomoći.

Ekipa podmlatka iz OŠ Vladimir Nazor Pisarovina ostvarila je najviše bodova, te tako osvojila prvo mjesto s mentoricom Daliborkom Turk, drugo mjesto je osvojila ekipa podmlatka iz OŠ Kardinal Alojzije Stepinac iz Krašića s mentoricom Mirelom Levačić Cvok, a treće mjesto osvojila je ekipa podmlatka iz OŠ Ljubo Babić iz Jastrebarskog s mentoricom Majom Požgaj.

Ekipa mladih iz Srednje škole Jastrebarsko "KUMA" sa najviše ostvarenih bodova osvojila je prvo mjesto, ekipa „PAUK“ drugo, a treće mjesto je osvojila ekipa „77777R“. Njihova mentorica je prof. Klementina Stepinac.

Svi natjecatelji su pokazali zavidno znanje u pružanju prve pomoći pa ovi mladi ljudi mogu služiti kao primjer ostalima jer svoje slobodno vrijeme su posvetili plemenitom i nesebičnom cilju, a to je naučiti kako pomoći unesrećenom.

(Foto: GDCK Jastrebarsko)

Galerija slika

Ekipa iz Pisarovine najbolja na natjecanju mladih Crvenog križa Jastrebarsko Ekipa iz Pisarovine najbolja na natjecanju mladih Crvenog križa Jastrebarsko Ekipa iz Pisarovine najbolja na natjecanju mladih Crvenog križa Jastrebarsko Ekipa iz Pisarovine najbolja na natjecanju mladih Crvenog križa Jastrebarsko Ekipa iz Pisarovine najbolja na natjecanju mladih Crvenog križa Jastrebarsko Ekipa iz Pisarovine najbolja na natjecanju mladih Crvenog križa Jastrebarsko Ekipa iz Pisarovine najbolja na natjecanju mladih Crvenog križa Jastrebarsko Ekipa iz Pisarovine najbolja na natjecanju mladih Crvenog križa Jastrebarsko Ekipa iz Pisarovine najbolja na natjecanju mladih Crvenog križa Jastrebarsko Ekipa iz Pisarovine najbolja na natjecanju mladih Crvenog križa Jastrebarsko Ekipa iz Pisarovine najbolja na natjecanju mladih Crvenog križa Jastrebarsko Ekipa iz Pisarovine najbolja na natjecanju mladih Crvenog križa Jastrebarsko Ekipa iz Pisarovine najbolja na natjecanju mladih Crvenog križa Jastrebarsko Ekipa iz Pisarovine najbolja na natjecanju mladih Crvenog križa Jastrebarsko Ekipa iz Pisarovine najbolja na natjecanju mladih Crvenog križa Jastrebarsko Ekipa iz Pisarovine najbolja na natjecanju mladih Crvenog križa Jastrebarsko Ekipa iz Pisarovine najbolja na natjecanju mladih Crvenog križa Jastrebarsko Ekipa iz Pisarovine najbolja na natjecanju mladih Crvenog križa Jastrebarsko