°C -3

Evi i Anji iz jaskanske osmoljetke drugo mjesto na državnom natjecanju iz fizike

27.11.2020.

Maja Peranić

Učenice OŠ Ljubo Babić Eva Brnabić i Anja Stojković osvojile su izvrsno drugo mjesto na Državnom natjecanju iz fizike u kategoriji samostalnih eksperimentalnih radova s radom "Fizika ljudskog tijela".

"Ljudsko tijelo se prilikom skoka i doskoka postavlja u formu opruge kako bi se postigla veća visina ili kako bi se amortizirao udarac. Učenice su u svom radu modelirale ljudsko tijelo kao elastičnu oprugu te istraživale u kojim će se slučajevima elastična svojstva mišićno-koštanog sustava promijeniti. Učenice su izradile model ruke" – istaknuto je o nagrađenom radu na stranicama škole.

Osim Eve i Anje, čija je mentorica profesorica fizike Irena Peruš, uspjeh na natjecanju ostvarili su i učenici Ivan Mihalić i Josip Obradović koji su zamalo ostvarili plasman među prva tri najbolja rada.

-Učenici naše škole već godinama ostvaruju vrhunske rezultate na Državnom natjecanju iz fizike, a to je dokaz da imamo jako marljive učenike te da postoji veliki interes za STEM područje-istaknuli su iz OŠ Ljubo Babić.

(foto: OŠ Ljubo Babić)