Novosti Sport Događanja

FOTO: Kazališni maskenbal za velike i male

23.02.2023. / Ivana Ćurić

U Domu kulture Jastrebarsko u organizaciji Kazališta Škrabe i Kreativnog studija Zvrk održan je četvrti po redu Kazališni bal pod maskama.

Glumice i glumci Kazališta Škrabe izveli su 18. veljače pod maskama i u kostimima programe koji su sami osmislili, a nakon toga stručni žiri dodijelio je nagrade najboljima. Za sve prisutne pripremljene su krafne, sokovi i glazba za ples. Bal je održan u suradnji s Centrom za kulturu Jastrebarsko.

Na pozornici su među maskama viđeni i Johnny Cash i Ivo Robić, ali i princeze, Ljepotica i Zvijer, Babe Repišćanke, Luka Modrić i nogometni agenti, Black Pink, automehaničari, "svetojansko kolinje" i brojni drugi. Mladim glumicama i glumcima mašte i kreativnosti nikada ne nedostaje! Žiri u sastavu Nino Škrabe (umjetnički voditelj Kazališta), Lucija Solenički, Nika Valečić Maja Žalac i Andrija Ferko (glumci Kazališta Škrabe) i Ivana Kupina (dugogodišnja kazališna mama) nisu imali lak posao. Glumice i glumci od 4 do 17 godina potrudili su se kako bi na najbolji način predstavili svoje maske i kostime zabavnim i razigranim glumačkim, plesačkim i pjevačkim točkama.Za scenografiju, ton i rasvjetu Bala pobrinuo se Dominik Sečen uz tehničku podršku Maje Žalac, a fotograf je bio Matija Grgas. Kroz program su šarmantno vodili mladi glumci Leona Bubanović i Gabriel Ivančić, a cijeli program osmislila je voditeljica Kazališta Klementina Škrabe. Kazališni bal pod maskama prvi put je održan 2019, a 2021. pripremljen je online. Nastup na Kazališnom balu pod maskama 2022. bio je mladim glumicama i glumcima prvi nastup na pozornici nakon zabrane nastupanja zbog epidemiološke situacije. Kazališnim maskenbalom 2023. kazalištarci su proslavili punih godinu dana povratka na "daske koje život znače".

Ovaj maskenbal nastavlja se na tradiciju izuzetno popularnih krabuljnih plesova koji su se u Jastrebarskom održavali 60-ih i 70-ih godina prošloga stoljeća. Ansamblu Kazališta Škrabe kojeg čini 90-ak mladih glumica i glumaca sada predstoji priprema za 20. jubilarnu izvedbu hit-predstave "101 dalmatiner", obilježavanje 5. godišnjice igranja hita "Oko jedne hiže", skora premijera nove predstave odraslog ansambla "Robin Hood" i početak priprema za novu predstavu sve brojnijeg glumačkog ansambla kojeg trenutno čine djeca i mladi iz Jastrebarskog, Klinča Sela/Okića, Krašića/Pribića, Karlovca, Ozlja, Horvata, Zagreba i Draganića.


(tekst: KŠ, foto: Matija Grgas)

Galerija slika

FOTO: Kazališni maskenbal za velike i male FOTO: Kazališni maskenbal za velike i male FOTO: Kazališni maskenbal za velike i male FOTO: Kazališni maskenbal za velike i male FOTO: Kazališni maskenbal za velike i male FOTO: Kazališni maskenbal za velike i male FOTO: Kazališni maskenbal za velike i male FOTO: Kazališni maskenbal za velike i male FOTO: Kazališni maskenbal za velike i male FOTO: Kazališni maskenbal za velike i male FOTO: Kazališni maskenbal za velike i male FOTO: Kazališni maskenbal za velike i male FOTO: Kazališni maskenbal za velike i male FOTO: Kazališni maskenbal za velike i male

Podijeli