°C 19

Gradsko kazalište Jastrebarsko poziva u Malu školu glume

15.09.2020.

Maja Peranić

Gradsko kazalište Jastrebarsko ima pedesetogodišnju tradiciju djelovanja u našem gradu. Izuzetnu pažnju kazalište oduvijek poklanja djeci i mladima te će tako i ove godine provoditi program Male škole glume. Kako doznajemo iz Gradskog kazališta, Mala škola glume će početi krajem rujna, a odvijat će se u kino dvorani, naravno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Radi se o programu dramskih radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta, a koji je pokrenut 2006.g. Mala škola glume obnovljena je u kazališnoj sezoni 2019./2020. te je u prosincu prošle godine premijerno izvedena predstava „Gdje je nestao Božić?“. Na žalost, provođenje Male škole glume prekinuto je u proljeće kada je zbog korone došlo do zastoja u radu mnogih kulturnih udruga i ustanova.

Ove sezone Mala škola glume ide dalje, poručuju iz kazališta. Program je i dalje namijenjen učenicima osnovne škole, a polaznici će, ovisno o dobi, biti formirani u nekoliko grupa.

-Mala škola glume odvijat će se dva puta tjedno za svaku grupu, s radom će započeti u zadnjem tjednu rujna te završiti krajem svibnja. Program će se provoditi u jaskanskom Domu kulture (kino), uz poštivanje svih epidemioloških preporuka, a u slučaju ponovnog zatvaranja ustanova, program će se provoditi on line. Program sadrži dramske metode i tehnike te završnu predstavu, a oslanja se na moderne dramsko pedagoške tokove. I ove će godine naglasak u radu s polaznicima biti stavljen na razvijanje mašte, kreativnosti, izražavanja, samopouzdanja, timskog rada, koncentracije i osobnosti- istaknuli su iz Gradskog kazališta Jastrebarsko.

Grupe će voditi iskusne dramske pedagoginje Sanja Mataga i Mia Matasić, kojima će u radu pomagati Lucija Severinac, Klara Blažek i Elizabeta Nemec.

Termin prve radionice glume bit će određen naknadno, stoga sve zainteresirane za Malu školu glume, iz kazališta pozivaju da prate informacije koje objavljuju na Facebooku i svojim mrežnim stranicama ili nam im se javite putem e-maila (gkj1968@gmail.com) i mobitela (095 904 9753), kako bi vas mogli na vrijeme obavijestiti o početku rada.