°C 21

Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog Križa

09.03.2020.

Redakcija

Gradsko društvo Crvenog Križa Jastrebarsko održalo je u subotu, 7. ožujka u OŠ „K.A. Stepinac“ u Krašiću, Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Prisustvovalo je pet ekipa podmlatka s područja grada Jastrebarsko, općina Pisarovina, općina Klinča Sela, općina Krašić i Žumberak i 3 ekipe mladih SŠ Jastrebarsko. Natjecanje je svečano otvorila ravnateljica OŠ „K.A. Stepinac“ , Helena Beketić, koja je svim natjecateljima poželjela puno sreće. Ekipe su se natjecale na ukupno 6 radnih pozicija iz područja teorije i praktičnog dijela. Na prve četiri radne pozicije provjeravalo se znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima. Posljednje dvije pozicije provjeravale su znanje i vještine u pružanju prve pomoći.

Ekipa podmlatka iz OŠ „ Vladimir Nazor“, Pisarovina ostvarila je najviše bodova te tako osvojila prvo mjesto s mentoricom prof. Daliborkom Turk, drugo mjesto je osvojila ekipa podmlatka iz OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac“ iz Krašića s mentoricom prof. Mirelom Levačić Cvok, a treće mjesto osvojile su ekipe podmlatka iz OŠ „Ljubo Babić“ iz Jastrebarskog s mentoricom prof. Majom Požgaj i iz OŠ „Klinča Sela“ s mentoricom prof. Mateom Hofer.

Ekipa mladih iz SŠ Jastrebarsko „WINX“ sa najviše ostvarenih bodova osvojila je prvo mjesto, ekipa „Fikusi“ drugo mjesto, a treće mjesto je osvojila ekipa „Pacijenti“. Njihova mentorica je prof. Klementina Stepinac.

Svi natjecatelji su pokazali zavidno znanje u pružanju prve pomoći te ti mladi ljudi mogu služiti kao primjer ostalima jer svoje slobodno vrijeme su posvetili plemenitom i nesebičnom cilju, a to je naučiti kako pomoći unesrećenom.

Ekipa podmlatka iz OŠ „Vladimir Nazor“ iz Pisarovine i ekipa mladih „WINX“ sa najviše osvojenih bodova odlaze na Međužupanijsko natjecanje koje će se održati 4. travnja 2020. godine u Ivanić Gradu.

Bravo za ove mlade ljude!

Galerija slika

Gradsko  natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog Križa Gradsko  natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog Križa Gradsko  natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog Križa Gradsko  natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog Križa Gradsko  natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog Križa Gradsko  natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog Križa Gradsko  natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog Križa Gradsko  natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog Križa