°C 20

IN MEMORIAM – Stjepan Popović

24.08.2018.

Vana Pocrnjić

U 67. godini života, nakon višegodišnje bolesti, preminuo je Stjepan Popović, bivši predsjednik Udruženja obrtnika Jastrebarsko i ‘pravi umjetnik kovač’.

Udruženje obrtnika Jastrebarsko uputilo je riječi sućuti, te posljednji pozdrav svom bivšem predsjedniku.

IN MEMORIAM – STJEPAN POPOVIĆ
1952. – 2018.

Udruženje obrtnika Jastrebarsko oprostilo se od dugogodišnjeg cijenjenog i uspješnog obrtnika, vlasnika obrta METAL-ART kovačko bravarske radnje na Gornjoj Reki, predsjednika Udruženja obrtnika Jastrebarsko u mandatnom razdoblju 2000. – 2004. godine, člana u tijelima udruženja, koji je svojim zalaganjem doprinio razvoju obrtničkog komorskog sustava i promidžbi obrtništva.

Kao vrijedan obrtnik kovačkog zanata, jedan od začetnika i inicijator aktivno se uključio u sam početak ponovnog rada novog saziva Udruženja 2000. godine, kada je izabran za predsjednika Udruženja. Nakon kratkog vremena, pod njegovim vodstvom donesena je povijesna odluka o kupnji objekta ,nakon čije se realizacije, današnja zgrada Udruženja obrtnika Jastrebarsko nalazi u ulici Tadije Smičiklasa u Jastrebarskom.

Njegov cijenjeni rad i djela uvijek su bili usmjereni ka jednoj želji ; da svu svoju snagu i znanje, iskoristi na dobrobit onih, s kojima je bio vezan, a svojim je primjerom pokazao odgovornost ispunjavanja obveza, te savjetima i djelima uvijek bio spreman pomoći. Nakon ulaska u mirovinu postao je član Sekcije umirovljenika Udruženja obrtnika Jastrebarsko, no zbog dugogodišnje bolesti nije se mogao značajnije aktivirati.

Udruženje i obrtništvo izgubilo je, ne samo promicatelja vrijednosti starih i umjetničkih zanata, nego i čovjeka, velikog prijatelja, koji se dao na raspolaganje onda kada je to bilo najpotrebnije, a njegovo ime bit će vječno upisano u povijest obrtništva.

Počivao u miru.

Udruženje obrtnika Jastrebarsko