°C 2

Izradite kreativni projekt i osvojite nagradu! Potrebnu opremu pronađite u jaskanskoj knjižnici!

04.12.2020.

Maja Peranić

-U natječaju mogu sudjelovati svi (bez obzira na dob) koji nabave opremu za sudjelovanje i završe online tečajeve o odabranoj tehnologiji na Izradi! webu. Zainteresirani potrebnu opremu mogu posuditi u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko-poručuju iz Centra za kulturu Jastrebarsko

A traži se zapravo da se izradi kreativni projekt korištenjem micro:bita i Boson kompleta. Tema natječaja je otvorena te svaki sudionik sam odlučuje o tome što će u svome projektu raditi.

-Primi se ovog izazova, prepusti se mašti, idejama i znatiželji te izradi zanimljiv i inovativan uređaj ili sustav za korištenje u kućanstvu, školi, knjižnici, na radnom mjestu ili u slobodno vrijeme (npr. igrama)-poručuju organizatori.

Sudjelovati možete tako da prijavite projekt na edukacijski web portal Izradi!.

Natječaj traje od 1. prosinca, a završava 1. veljače 2021. godine, a tu je i vrijedna nagrada – pobjednik osvaja 3D pisač Prusa Mini i filament.

Za detaljnije informacije posjeti izradi.croatianmakers.hr!

-One koje žele aktivno sudjelovati u provedbi projekta građanske znanosti prikupljajući podatke o atmosferskim varijablama u vašem mjestu pozivamo da u jaskanskoj knjižnici posude AQ:bit mjerni uređaj-istaknuli su iz Centra za kulturu.

(foto: CZK Jastrebarsko)