Novosti Sport Događanja

Izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Glazbenoj školi

26.06.2024. / Redakcija

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi održat će se u petak, 28. lipnja u Glazbenoj školi Jastrebarsko, od 14:00 do 18:00 sati.

Organiziranjem izvanredne akcije darivanja krvi imamo priliku pokazati da je potrebno pomagati, a darivanje krvi je jedan nesebičan i plemenit čin jer pomažemo tako da darujemo vlastitu krv.

-Hvala našim darivateljima koji su pokazali razumijevanje za sve otežane uvjete darivanja krvi te su strpljivo i odgovorno čekali na akcijama, a sve s ciljem kako bi darovali svoju krv te tako nekome i spasili život. Drago nam je što su se i oni prilagodili novoj situaciji te su se akcije odvijale neometano i bez ikakvih poteškoća. Možemo reći da je krvna slika našeg grada i općina itekako dobra jer na naše darivatelje možemo računati te tako vjerujemo da će se i odazvati na izvanrednu akciju darivanja krvi svi oni koji mogu darivati krv – istaknula je ravnateljica Crvenog križa Jastrebarsko Dunja Vlašić.

Smanjene zalihe su stvaran pokazatelj iznimno teške situacije HZTM jer to znači da nema dostatnih zaliha, a to znači i odgađanje mnogih operacija te je otežana skrb za bolesne kojima je ta dragocjena doza neophodna za život.

-Ponosni smo na naše darivatelje, na našu obitelj darivatelja jer krv daju i mladi i stariji i žene, a posebno su nam važni mladi jer odgajamo nove generacije darivatelja i osvještavamo važnost darivanja krvi kao jedan nesebičan, dobrovoljan i plemenit čin pomoći drugima – dodala je ravnateljica Vlašić.

Pozivamo sve dobrovoljne darivatelje koji mogu darovati krv da se odazovu na ovu izvanrednu akciju darivanja krvi, a uvjeti za darivanje krvi su:

▪ NA PERIOD OD 14 DANA ODBIJAJU SE OSOBE KOJE SU PUTOVALE IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE (RAČUNAJUĆI OD DATUMA POVRATKA U HRVATSKU).
▪ NA PERIOD OD 14 DANA ODBIJAJU SE OSOBE KOJE SU BILE U KONTAKTU S OSOBAMA ZARAŽENIM SA SARSCoV-2 (RAČUNAJUĆI OD ZADNJEG KONTAKTA I POD UVJETOM DA NISU IMALI NIKAKVIH SIMPTOMA INFEKCIJE).
▪ NA PERIOD OD NAJMANJE 14 DANA (ODBIJAJU SE OSOBE KOJE SU PREBOLJELE COVID-19, RAČUNAJUĆI PERIOD OD PRESTANKA SIMPTOMA ILI OD REZULTATA POZITIVNOG TESTA NA SARS-CoV-2 U SLUČAJU ASIMPTOMATSKE INFEKCIJE).
▪ 3 MJESECA OD POSLJEDNJEG DARIVANJA KRVI ▪ POTREBNO PROĆI 2 DANA NAKON CIJEPLJENJA PROTIV KORONE.

 

(Foto: GDCK Jastrebarsko)

Podijeli