°C 25

„Izvor znanja“: U Pisarovini kreću besplatne radionice za klince, roditelje, poduzetnike…

10.08.2020.

Petar Brnada

Nakon dvomjesečnih pripremnih aktivnosti, društveni dom „Stara škola“ napokon otvara svoja vrata.

U sklopu projekta "Izvor znanja", udruga Sveti Martin Pisarovina i u suradnji s Općinom Pisarovinom, KUD-om „Bratinečko srce“ Bratina, KUD-om „Vrhovje“ župe Dubranec, KUD-om „Magdalena“ Donja Kupčina, Osnovnom školom „Vladimir Nazor“ Pisarovina, dječjim vrtićem „Potočić“ te LAG-om Vallis Colapis, sredstvima osiguranim iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna Republike (15%) opremljen je prostor društvenog doma „Stara škola“ te je isti sada otvoren, kazala nam je Petra Milatović, voditeljica projekta.

Inače, u sklopu projekta, predviđeno je 20 radionica koje će se održavati na tjednoj bazi, za širok spektar interesnih grupa.

-Tijekom ovoga tjedna održane su uvodne radionice „škola sviranja“ i „izrada narodnih nošnji“, međutim, obzirom da nismo ograničeni brojem mjesta, i u njih se još uvijek možete uključiti. Za potrebe radionica, prostor je opremljen pametnom pločom, projektorom, laptopima, didaktičkim materijalima za djecu vrtićke dobi, materijalima za razne ručne radove i glazbenim instrumentima te je kupljeno putničko kombi vozilo za potrebe odvoza i dovoza zainteresiranih polaznika- kaže Petra te pritom naglašava da su radionice besplatne, a prijevoz je organiziran i također besplatan.

Više o samom rasporedu održavanja možete saznati na Facebook stranici OVDJE. Njihov projektni tim uvijek je na raspolaganju, a kontaktirati ih možete putem Facebooka, Instagrama, e-maila: izvor.znanja.pisarovina@gmail.com ili telefonski na +385 99 375 6900.