Novosti Sport Događanja

Jaskanci ispratili na vječni počinak Đurđu Hočevar-Medvedovski

14.03.2023. / Ivana Ćurić

Na Gradskom groblju u Jaski jučer su Jaskanci ispratili na vječni počinak Đurđu Hočevar-Medvedovski koja je svojim trudom, voljom i zalaganjem ostavila dubok trag u društvenom životu Jastrebarskog. Đurđica je preminula u petak, 10. ožujka.

Bila je istaknuta članica brojnih udruga, Udruge jasličara Jaska, Planinarskog društva Jastrebarsko, Streljačkog kluba Jastrebarsko, Kluba 61. Samostalne bojne Zbora narodne garde Jastrebarsko 91, Dijabetičkog društva Jastrebarsko, Prijatelja hrvatskih božićnih jaslica u Zagrebu, Matice hrvatske, vijećnica Pastoralnog vijeća Župe sv. Nikole biskupa Jastrebarsko, članica Akademskog kluba Jastrebarsko i DVD - a Jastrebarsko.

Desetljećima je sudjelovala u mnogim humanitarnim akcijama te na očuvanju kulturne i povijesne baštine svog voljenog zavičaja. Đurđica je bila diplomirana veterinarka, hrabra sudionica Domovinskog rata, istaknula se naročito organizacijom mnogih izložbi božićnih jaslica u Jastrebarskom, Hrvatskoj i inozemstvu. Za svoj rad 2013. godine primila je i Nagradu Grada Jastrebarsko.

 

(Foto:Grad Jastrebarsko)

Podijeli