"Kako se rade domaći čvarci?"
10.12.2014. / Nefertum IT
U sklopu Adventa u Jaski na Strossu se svakog dana odvijaju brojna događanja. Ovaj tjedan počela je škola klizanja za djecu predškolske dobi, za vikend građane očekuje parti na ledu, a u petak će se održati i jedan gurmanski događaj.
Svi koji još ne znaju kako se rade domaći čvarci to će imati prilike naučiti u petak, 12. prosinca, kada će se od 17 do 20 sati u šatoru održati događanje pod nazivom Blagdanski stol.
- Cijeli postupak od rezanja svinjskoga sala, njegovog topljenja u kotlu, dodavanja raznih dodataka, pa sve do stiskanja i dobivanja tradicionalnog omiljenog proizvoda zvanog domaći čvarci, pogledajte uživo u šatoru na Božićnom sajmu. Moći ćete kušati, a i kupiti vruće netom istisnute čvarke te uz domaći kruh i luk uživati u domaćim zimskim okusima. Nekada jelo za sirotinju danas je vrhunska delicija za gurmane – poručili su iz Turističke zajednice Grada Jastrebarsko.
Također, od ovog tjedna na Strossu traje škola klizanja, a pohađa je ukupno 109 djece predškolskog uzrasta. Djeca na klizanje dolaze u pratnji svojih odgajateljica u terminima od 9,30 do 14 sati tako da je u tom terminu klizalište otvoreno samo za njih. Škola klizanja će trajati do 19. prosinca.
(Foto: Turistička zajednica Jastrebarsko)
Organizatori Adventa u Jaski pozivaju sve građane da dođu na Stross gdje ih čekaju brojna događanja.
- Pozivamo sve građane da dođu pod šator na Stross i razgledaju Božićni sajam gdje ih očekuje mnoštvo štandova na božićnoj prodajnoj izložbi te da kušaju razne domaće proizvode ili kupe prigodne poklone,a kasnije iskušaju svoje sposobnosti na klizalištu pokraj šatora – istaknuli su iz Turističke zajednice.
Svi koji još ne znaju kako se rade domaći čvarci to će imati prilike naučiti u petak, 12. prosinca, kada će se od 17 do 20 sati u šatoru održati događanje pod nazivom Blagdanski stol.
- Cijeli postupak od rezanja svinjskoga sala, njegovog topljenja u kotlu, dodavanja raznih dodataka, pa sve do stiskanja i dobivanja tradicionalnog omiljenog proizvoda zvanog domaći čvarci, pogledajte uživo u šatoru na Božićnom sajmu. Moći ćete kušati, a i kupiti vruće netom istisnute čvarke te uz domaći kruh i luk uživati u domaćim zimskim okusima. Nekada jelo za sirotinju danas je vrhunska delicija za gurmane – poručili su iz Turističke zajednice Grada Jastrebarsko.
Također, od ovog tjedna na Strossu traje škola klizanja, a pohađa je ukupno 109 djece predškolskog uzrasta. Djeca na klizanje dolaze u pratnji svojih odgajateljica u terminima od 9,30 do 14 sati tako da je u tom terminu klizalište otvoreno samo za njih. Škola klizanja će trajati do 19. prosinca.
(Foto: Turistička zajednica Jastrebarsko)
Organizatori Adventa u Jaski pozivaju sve građane da dođu na Stross gdje ih čekaju brojna događanja.
- Pozivamo sve građane da dođu pod šator na Stross i razgledaju Božićni sajam gdje ih očekuje mnoštvo štandova na božićnoj prodajnoj izložbi te da kušaju razne domaće proizvode ili kupe prigodne poklone,a kasnije iskušaju svoje sposobnosti na klizalištu pokraj šatora – istaknuli su iz Turističke zajednice.
Zadnje objavljeno