Novosti Sport Događanja

Klinča ugostila Državno prvenstvo, Svetojanskim mažoretkinjama otišle čak 24 medalje!

17.05.2022. / Petar Brnada

Proteklog vikenda u Klinča Selima je održano 25. Državno prvenstvo mažoretkinja Republike Hrvatske.

Ovo godine natjecanje je okupilo čak 41 formaciju, 34 neformacije te 177 natjecateljica u kategorijama Prvi i Viši korak, što je čak 27% više natjecateljica nego 2021.

-I ove godine svečanu povorku na otvorenju prvenstva predvodile su Svetojanske mažoretkinje kao prošlogodišnje državne prvakinje, a nakon postrojavanja uslijedilo je natjecanje za najmlađe članice. Naše djevojčice ponovo su se pokazale u najboljem svjetlu i osvojile čak 24 medalje- otkivaju Svetojanske mažoretkinje.

Konkurencija među formacijama bila je jača nego proteklih nekoliko godina, ali sva tri sastava Svetojanskih mažoretkinja svoje su koreografije otplesale odlično i postigle vrhunske rezultate. Tako je kadetski sastav u konkurenciji od 15 timova osvojio visoko 6. mjesto, juniorke su zasjale u formaciji i neformaciji duo osvojivši 2. mjesta i srebrne medalje, dok je seniorkama u tijesnoj borbi pobjeda izmakla za samo jedan indeks te se u Jasku vraćaju s osvojenom srebrnom medaljom i titulom viceprvakinja Republike Hrvatske.

Važno je naglasiti kako su se svi sastavi te neformacija plasirali na Europsko prvenstvo koje će se ove godine početkom rujna održati u Zadru.

Kao i svake godine, Svetojanske mažoretkinje posebno zahvaljuju navijačima koji su priredili odličnu atmosferu u dvorani i djevojke podržali i na ovom prvenstvu te im bili najjači vjetar u leđa.

Galerija slika

Klinča ugostila Državno prvenstvo, Svetojanskim mažoretkinjama otišle čak 24 medalje! Klinča ugostila Državno prvenstvo, Svetojanskim mažoretkinjama otišle čak 24 medalje! Klinča ugostila Državno prvenstvo, Svetojanskim mažoretkinjama otišle čak 24 medalje! Klinča ugostila Državno prvenstvo, Svetojanskim mažoretkinjama otišle čak 24 medalje! Klinča ugostila Državno prvenstvo, Svetojanskim mažoretkinjama otišle čak 24 medalje! Klinča ugostila Državno prvenstvo, Svetojanskim mažoretkinjama otišle čak 24 medalje! Klinča ugostila Državno prvenstvo, Svetojanskim mažoretkinjama otišle čak 24 medalje! Klinča ugostila Državno prvenstvo, Svetojanskim mažoretkinjama otišle čak 24 medalje!

Podijeli