°C 6

Klinčaselski humanitarci napunili kombi poklonima i obradovali djecu s teškoćama u Velikoj Gorici

17.12.2020.

Maja Peranić

Božićna humanitarna akcija kroz koju mali školarci skupljaju za potrebite u OŠ Klinča Sela je tradicija. Provodi je svake godine Karitativna skupina koju vodi vjeroučitelj Josip Kunac, a zadnjih godina skuplja se za djecu s teškoćama u razvoju koja su smještena i školuju se u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica.

-Iako je ova godina drugačija, nismo zaboravili na naše prijatelje. Nažalost, zbog epidemioloških mjera, izostalo je zajedničko druženje djece. Međutim, ova nepogoda s koronom nije nas uspjela slomiti jer se srce naših roditelja i djece pokazalo u najplemenitijem obliku-istaknuli su iz OŠ Klinča Sela.

Mnoštvo darova i ukrasnih vrećica sa slatkišima klinčaselski školarci su uljepšali Božić djeci iz Velike Gorice, a doznali smo kako se skupio popriličan broj darova.

- Po kabinetu vjeronauka se na kraju nije moglo ni hodati od silnih darova. Bio je to nevjerojatan prizor za pamćenje, Božićno čudo i eksplozija dobrote, ljubavi i plemenitosti-rekli su iz škole, nakon čega su darovi distribuirani u Centar za odgoj i obrazovanje čije su prostorije također ispunili.

-Imamo pun hol slatkiša koja su nam pristigla iz Klinča Sela, kroz humanitarnu akciju malih volontera koje vodi profesor Kunca. Ovim im putem zahvaljujemo-kazala je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Velike Gorice, Nikolina Vučković Barišić.

-Dragi roditelji, hvala Vam na ovom činu dobrote, hvala Vam što djecu svi zajedno potičemo i usmjeravamo na činjenje dobra, posebice prema onima koji su najpotrebniji naše ljubavi i pažnje. Hvala i svim našim učenicima koji su s veseljem donosili vrećice, izrađivali čestitke i ispunjavali kabinet poklonima i osmijesima-ponosno su istaknuli iz Oš Klinča Sela.

(foto: OŠ Klinča Sela)

Galerija slika

Klinčaselski humanitarci napunili kombi poklonima i obradovali djecu s teškoćama u Velikoj Gorici Klinčaselski humanitarci napunili kombi poklonima i obradovali djecu s teškoćama u Velikoj Gorici Klinčaselski humanitarci napunili kombi poklonima i obradovali djecu s teškoćama u Velikoj Gorici