°C 10

Komplet za mjerenje ekoloških varijabli uskoro u centru grada

22.09.2020.

Maja Peranić

U sklopu projekta Digitalne knjižnice za lokalni razvoj (DL4LD) održana još jedna edukacija za knjižničare koja je ovoga puta bila usmjerena prema upoznavanju AQ:bit kompleta za mjerenje ekoloških varijabli.

Tom su prilikom Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko darovana 7 AQ:bit dodataka za micro:bit, 4 seta priručnika za korištenje micro:bita i priručnici o konceptu „Citizen science“.

-Dio će setova biti na raspolaganju građanima za besplatnu posudbu i provedbu istraživanja te prikupljanje podataka o temperaturi, tlaku i važnosti zraka te o količini lebdećih čestica u zraku-najavili su iz Centra za kulturu.

Set instrumenata za mjerenje bit će postavljen u samom centru, u blizini Knjižnice, te će se moći svakodnevno provjeravati navedeni parametri u našem gradu.

-Projektom se želi osnažiti sve članove zajednice za stjecanje STEM znanja i digitalnih kompetencija, a u sklopu navedenog projekta uskoro nas očekuje i novi ciklus radionica za građane-istaknuli su iz Centra za kulturu Jastrebarsko.