Novosti Sport Događanja

Krenuli upisi u novu sezonu Kazališta Škrabe

25.08.2021. / Maja Peranić

Kazalište Škrabe i Kreativni studio Zvrk pozivaju sve predškolce, osnovnoškolce i srednjoškolce da postanu članovi velike obitelji Kazališta Škrabe i pridruže se veseloj ekipi iz predstava "Knjiga o džungli", "Kako je Tvrtko otkrio Božić", "Mary Poppins", "Velika pustolovina Sherlocka Holmesa", "Oko jedne hiže", "Zemlja Čudesa", "101 dalmatiner" i "Robin Hood".   

Upisi u Kazalište Škrabe traju do 25. rujna 2021, a upisati se možete već sada prijavom na mail-adresu kazaliste.skrabe@gmail.com. Satovi glume započet će sredinom rujna, a sve informacije o radu Kazališta Škrabe možete saznati i na mobitel 091 7229167.

Nino Škrabe, umjetnički voditelj Kazališta Škrabe, već više od 50 godina kroz rad u svom rodnom gradu Jastrebarskom promiče kulturu i kazališnu umjetnost jaskanskim krajem, županijom, državom, a i u inozemstvu. Kroz njegovo kazalište do sada je prošlo više od tri tisuće članova! Njegove predstave s velikim su uspjehom igrane u Jastrebarskom, na pozornicama diljem Hrvatske, ali i na gostovanjima u inozemstvu. Trenutno na zagrebačkoj Opatovini u izvedbi Glumačke družine Histrion možete gledati hit-predstavu "Stoka sitnog zuba" za koju je tekst napisao Nino Škrabe.

Kazalište Škrabe je unatoč poteškoćama u provođenju kulturnih i obrazovnih programa za djecu i mlade cijelu sezonu 2020/2021. radilo kontinuirano. Za vrijeme lockdowna od prosinca 2020. do ožujka 2021. vrijedni mali i veliki kazalištarci pripremili su više uspješnih programa na Online Live TV Croatia, a pogledalo ih je više od 10 000 ljudi! Satovi glume i probe za predstave održavale su se na otvorenom i u kazališnoj dvorani. Zahtjevna sezona završena je veličanstvenim programom u vrtu Glazbene škole Jastrebarsko u lipnju 2021. gdje su pred brojnim razdraganim gledateljima glumice i glumci pripremili nezaboravan program u sklopu kojeg su izvedeni dijelovi više predstava te je predstavljena knjiga igrokaza Nine Škrabea "Zemlja Čudesa".

I u novoj sezoni 2021/2022. jaskanski kazalištarci su odlučni u nakani da svojim glumicama, glumicama, prijateljima i suradnicima pruže mogućnost uživanja u brojnim kazališnim aktivnostima, pripremama i izvođenjima programa i predstava.

Član velike obitelji Kazališta Škrabe možete postati i VI!

-Ako želite glumiti, pjevati, plesati i upoznati kazališni svijet i s druge strane zastora, ako želite naučiti pravilno govoriti, steći sigurnost i pobijediti strah od javnih nastupa, ako želite naučiti kako nastaje kazališna predstava (sve o glumi, scenografiji, kostimografiji, šminki, režiji, koreografiji bitaka i plesova, rasvjeti i tonu), ako se želite dobro zabaviti i steći nove prijatelje – dođite i pridružite nam se-poručuju iz kazališta.

Nakon što je u proteklih deset godina pripremila devet hit-predstava te održala pet godina zaredom uspješni Ljetni kazališni kamp Hawk City, uigrana ekipa kazališnih stručnjaka kreće s novom kazališnom sezonom. Voditeljica Kazališta je Klementina Škrabe, a za novu sezonu planiraju se brojni projekti i nastupi, novi programi, sudjelovanje na važnim događanjima u Jastrebarskom, Zagrebačkoj županiji i Zagrebu, snimanje online nastupa te premijere novih predstava u kojima možete sudjelovati i vi.

-Veselimo se našem zajedničkom kazališnom druženju!-poručili su iz Kazališta Škrabe.

Galerija slika

Krenuli upisi u novu sezonu Kazališta Škrabe Krenuli upisi u novu sezonu Kazališta Škrabe Krenuli upisi u novu sezonu Kazališta Škrabe

Podijeli