°C -3

Kroz Malu školu glume oživjela radiodrama "Zaljubljeni sob"

28.12.2020.

Maja Peranić

-Izuzetno smo ponosni što u ova vremena možemo reći da smo održali kazališnu čaroliju i u našoj Maloj školi glume napravili radiodramu Zaljubljeni sob-poručili su iz Gradskog kazališta Jastrebarsko.

Pod voditeljskom palicom Sanje Matage, uz pomoć Lucije Severinac, Klare Blažek i Elizabete Nemec, pod budnim okom Mije Matasić, uz tehničku podršku Damira Kuzmića i Dražena Borovca te uz pristanak i podršku roditelja polaznika, u tradicionalnoj i prilično zahtjevnoj formi radiodrame okušali su se Rafael Fabijanić, Veronika Priselac, Vigo Fabijanić, Leon Reškovac, Ana Krljan i Nina Krljan, Lota i Nika Gojak, Anita Ćubela i Gita Pukšar.

Bez truda i kreativnosti svih nabrojenih ne bi bilo ništa, kažu u kazalištu.

-Iza nas je posve neuobičajena kazališna sezona, ali i sezona iz koje smo na kraju izvukli maksimalno moguće. Radiodrama je nastala u izazovnim uvjetima, uz nevjerojatan angažman svih naših voditeljica, djece i njihovih roditelja, tehnike, ali i brojnih drugih osoba koje podupiru naš rad i kojima se od srca zahvaljujem! Svaki od njih utkao je u našeg Zaljubljenog soba dio sebe, svoje kreativnosti i talenta što će vjerujem čuti, odnosno osjetiti i publika. Vjerujem kako će se trenutna situacija u narednom razdoblju smiriti i kako će publika našu talentiranu djecu uskoro gledati na mjestu na kojem se ipak stvaraju najbolje čarolije, na kazališnoj pozornici! Do tada, svim Jaskankama i Jaskancima, svim članicama i članovima Gradskog kazališta Jastrebarsko želim sretan i blagoslovljen Božić!-poručio je predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko, Velimir Kokot.

Projekt Mala škola glume ove je godine proglašen naj akcijom za što je Gradu Jastrebarskom dodijeljena povelja Središnjeg koordinacijskog odbora Gradova i Općina prijatelja djece.  Projekt u sezoni 2020./21. podupiru Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Jastrebarsko, Zajednica kulturno umjetničkih udruga Grada Jastrebarskog i Županijske ceste Zagrebačke županije.

(foto: GKJ)