°C 10

KUD-ovi Lipa Slavetić i Desinec putuju na Županijsku smotru, predložen i treći predstavnik

08.04.2019.

Petar Brnada

Jaskanski KUD-ovi Lipa Slavetić i Desinec protekle su subote izborili Županijsku smotru zborova, a ukoliko Županijsko povjerenstvo usvoji dodatnog predstavnika, tamo bi im se trebao pridružiti i KUD Cvijet iz Cvetkovića.

Odlučeno je tako na Gradskoj Regionalnoj smotri zborova na kojoj je nastupilo čak sedam jaskanskih pjevačkih zborova. Među njima su se našli zbor Udruge umirovljenika Jastrebarsko, KUD Desinec, KUD Okićka trešnja, Udruga pjevača izbornih pjesama Sveta Jana, KUD Cvijet iz Cvetkovića, Lipa Slavetić i Crkveni zbor župe sv. Nikole iz Jastrebarskog, a svaki od zborova otpjevao je po tri pjesme.

U revijalnom dijelu smotre nastupili su članovi HSPD-a Antun Radić iz Okića i vokalni ansambl Ad Hoc koji djeluje pod Centrom za kulturu Jastrebarsko, a cijelu smotru pratio je vokalni pedagog, pjevač i dirigent Bojan Pogrmilović koji je i predložio navedena tri pjevačka zbora za Županijsku smotru.

Kako su kazali iz Grada, pored brojnih ljubitelja zborske glazbe u Jastrebarskom, izvrsne jaskanske pjevače svojim su dolaskom podržali gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegov zamjenik Stipe Bučar.

Istaknimo i da je Regionalnom smotrom zborova i malih vokalnih sastava dirigirala predsjednica Zajednice kulturno umjetničkih udruga i ravnateljica Centra za kulturu Jastrebarsko, Nikolina Ribarić, koja je svakom zboru uručila i prigodnu zahvalnicu.

Foto: Grad Jastrebarsko