°C 6

Ljetna igraonica: 28 aktivnosti za kvalitetno uživanje u ljetnim praznicima

29.05.2018.

Maja Ivčić

Ljetni praznici sve su bliže, a s njima i Ljetna igraonica koja će se i ove godine održati u našem gradu u organizaciji Društva Naša djeca Jastrebarsko i Grada Jastrebarskog. Radionica ima najviše do sad, ukupno 28, a među njima su po prvi puta bajkaonica, Fun-tastic English, škola folklora, škola penjanja na umjetnu stijenu te ponovo škola rukometa i škola košarke.

Projekt se održava 16. godinu zaredom, a sve s ciljem što kvalitetnijeg i aktivnijeg upotpunjavanja slobodnog vremena tijekom ljetnih praznika sadržajima sportsko-društvenog karaktera. Namijenjen djeci i mladima od starijeg predškolskog do srednjoškolskog uzrasta.Za srednjoškolski uzrast osmišljen je sustav turnira, dok za predškolski i osnovnoškolski uzrast projekt se provodi kroz radionice, gdje će djeca učiti osnovne strukture kretanja specifične za svaki sport u trajanju od 4 do 10 dana po svakoj aktivnosti. Iz tog razloga se u provođenje projekta uz Društvo Naša djeca uključilo i puno partnera, sportskih klubova i udruga s područja Grada koji u projekt ulažu svoje vrijeme i znanje kako bi što kvalitetnije osmislili i proveli radionicu kojom također žele pridobiti mlade u aktivno treniranje u svom klubu od jeseni. Uz klubove i udruge veliki doprinos provođenju projekta daju naše škole, Osnovna škola ''Ljubo Babić'', Srednja škola Jastrebarsko, Glazbena škola Jastrebarsko i Dječji vrtić ''Radost''.Bit će tu ponovo brojnih aktivnosti za sudionike, a neke od njih ove će se godine održati po prvi puta.

Bajkaonica, fun-tastic English, informatička radionica, kreativna radionica, likovna radionica, lutkarska radionica, mali znanstvenici, plesna radionica, škola badmintona, škola brdskog biciklizma, škola folklora, škola gimnastike, škola jahanja, škola karatea, škola košarke, škola mažoret plesa, škola odbojke, škola orijentacijskog trčanja, škola penjanja na umjetnu stijenu, škola rolanja, škola rukometa, škola stolnog tenisa, škola streličarstva i praćkanja, škola streljaštva, škola šaha, škola tenisa, škola plivanja i turnir u malom nogometu – na širokoj su paleti aktivnosti u koje se djeca mogu uključiti.Dodatna kvaliteta projekta očituje se u kadru, tj.voditeljima koji rade sa djecom na svim aktivnostima, a to su većinom profesori fizičke kulture, nastavnici, treneri i studenti Kineziološkog fakulteta.
Sve aktivnosti će se provoditi od 11. lipnja do 13. srpnja na području grada Jastrebarsko, osim škole plivanja koja se provodi u Zagrebu na bazenima Utrine.

Prijave na Ljetnu igraonicu zaprimaju se do 8. lipnja putem e-maila: prijava.dndjastrebarsko@gmail.com.

 

Galerija slika

Ljetna igraonica: 28 aktivnosti za kvalitetno uživanje u ljetnim praznicima Ljetna igraonica: 28 aktivnosti za kvalitetno uživanje u ljetnim praznicima Ljetna igraonica: 28 aktivnosti za kvalitetno uživanje u ljetnim praznicima Ljetna igraonica: 28 aktivnosti za kvalitetno uživanje u ljetnim praznicima Ljetna igraonica: 28 aktivnosti za kvalitetno uživanje u ljetnim praznicima