°C 15

Lukanić (Živi zid) u otvorenom pismu biračima obrušio se na Kožića i Zmajlovića

13.04.2021.

Maja Peranić

Kandidat Živog zida za župana Zagrebačke županije Tihomir Lukanić poslao je otvoreno pismo žiteljima županije u kojem je ističe kako županija godinama razvojno stagnira. Kritizirao je rad Stjepana Kožića, te bivšeg ministra, danas kandidata za župana Mihaela Zmajlovića. Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti.

Poštovani birači,

obilazeći našu županiju primijetio sam dvije slike. Jednu lažnu koju nam pokušavaju prodati s plakata moji protukandidati i jednu stvarnu, a to je ona koju vidimo svojim očima.

Ušao sam u ovu utrku za župana jer više nije moguće gledati kako korov raste po našim poljima, a predivne posavske i moslavačke kuće, kulturno blago, trune i zarasta u trnje. Danas nam se lica koja su i dovela do tog korova nude kao spasitelji. E, pa hajmo nešto o njima. Zato što to morate znati.

Gospon Kožić s plakata viče kako je županija primjer svima, ali prešućuje napuštena imanja, pusta polja. Poljoprivrednike koji nemaju kome prodati svoje usjeve. Do jučer HSS-ovac, danas se pokušava uz pomoć stranke pravomoćno osuđene za kriminal dokopati još jednog mandata, kao da do sada nisu pokazali dovoljno bezidejnosti. Zagrebačka županija je u 20 godina župana Kožića nazadovala. Izgubila desetine tisuća stanovnika, a u šikaru je zaraslo više desetina tisuća hektara plodne zemlje. Umjesto obiteljskog turizma imamo rasprodaju obiteljske imovine. Umjesto zadovoljnog poljoprivrednika imamo pusta imanja. Pričati o hladnjači za povrće je sramota za ozbiljnog političara. No znamo da oni to nisu.

Nuditi ginekologa i pedijatra je pak s druge strane šamar inteligenciji. I doktor i vrtić i voda i asfalt ne bi smio biti izborni program. To bi moralo biti pod normalno. Pa nije županija komunalno poduzeće, Zmajloviću. Ali obzirom je bivši ministar zaštite okoliša u svom mandatu uspio samo onečistiti mjesta u Dalmaciji koji su katastrofalno utjecali na ljudsko zdravlje, posjetite slobodno Biljane donje i sve oboljele stanovnike, kancerogenim takozvanim "crnim brdima", pa onda i priskrbiti Hrvatskoj višemilijunske kazne Europske unije, ako bi ne daj Bože on postao župan, pobjegli bi svi preostali ginekolozi iz županije. Diskvalificirani ste, ministre Zmajloviću.

Kožić nema više što ponuditi, nema kreativnosti, vizije novih ideja. Samo stagnacija, točnije daljnje propadanje. Sve što je županiji napravljeno pozitivno, došlo je kao plod pojedinačnih inicijativa poduzetnika i OPG-ova. Dvadeset godina bez ijedne kapitalne ideje je izgubljeno vrijeme. I Vama diskvalifikacija, župane. Nakon toliko godina, vrijeme je za odmor.

Vrijeme je za mlade ljude, nove ljude. Vrijeme je za nove ideje, vizije. Vrijeme je za razvoj Zagrebačke županije.
Je li 30 godina HDZ-SDP tiranije dosta?

Pozivam vas da mi se pridružite, da nam se pridružite. Moj broj vam je na raspolaganju, nisam ga mijenjao 20 godina, niti ću ga mijenjati nakon izbora. Tu sam za sve savjete, ideje, saveze. Radim kao asistent u Europskom parlamentu, imam pristup fondovima i zajedno možemo napraviti revoluciju.

Pozdravlja vas sve vaš kandidat za župana, Tihomir Lukanić, 098/798-424.