°C 17

Mladi puhači na festivalu u Petrinji

22.10.2018.

Redakcija

Mladi Puhački orkestri s područja grada uspješno su se predstavili na Festivalu puhačkih orkestara u Petrinji.

U sklopu obilježavanja 210. obljetnice postojanja Gradske limene glazbe Petrinja, u Maloj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma održan je prvi Festival puhačkih orkestara djece i mladih u Hrvatskoj. Na ovom, za Hrvatsku jedinstvenom festivalu, okupilo se i revijalnim nastupom prezentiralo sedam puhačkih orkestara djece i mladih od čega su nastupila tri orkestra s područja grada Jastrebarskog.

Svojim su nastupom oduševili brojnu publiku Pomladak PO Plešivica i Pomladak PO Stankovo pod stručnim vodstvom prof. Dragutina Fabijanića te Pomladak PO Domagović kojega stručno vodi prof. Mario Fabijanić.

Predsjednik Gradske limene glazbe Petrinja Tomislav Komes je istaknuo kako je budućnost puhačkih orkestara na mladima, što je i Gradska limena glazba dokazala u Petrinji, a sada je to primjetno i u drugim gradovima Hrvatske, nakon čega se i pojavila ideja da okupe mlade na jednom mjestu.

Vezano za proslavu 210. obljetnice postojanja Gradske limene glazbe Petrinja, Komes je istaknuo kako su se u ovoj godini stavili naglasak na što više skupnog muziciranja, ali su stavili i naglasak da u Petrinju pokušaju dovesti što je moguće više kvalitetnih orkestara.

Ugodna atmosfera, druženje i razmjena iskustava poticaj je našim malim jaskanskim glazbenicima da nastave aktivno sudjelovati u radu puhačkih orkestara te i dogodine posjete Petrinju.