Novosti Sport Događanja

Nagrađivana predstava "Prodani dedek" ove subote u obližnjem Draganiću

07.03.2024. / Ivana Ćurić

"Prodani dedek" u izvedbi glumaca Ogranka seljačke sloge Buševec stiže ovog vikenda u susjedni nam Draganić, točnije u Kulturni centar. Tamo će vas ova družina nasmijati u subotu, 9. ožujka s početkom u 19:00 sati.

Predstava je to Austrijskog pisca Antuna Hamika, na kajkavski ju je preveo Vladimir Gerić, a adaptaciju teksta na buševski dijalekt je odradio Ivan Rožić (Nikole). Režiju potpisuje Irena Rožić, scenografiju su osmislili Irena i Nenad Rožić, kostime Karmela Kos, a tehničar zvuka i rasvjete je Filip Rožić.

- Kak se prodaje i kupuje "dedek" će vam na svoj osebujan način dočarati glumci Pučkog kazališta. Selska je to groteska- komedija u 3 čina, izvodi se na kajkavskom govoru, prilagođena novijem vremenu. Kako prodati ili kupiti Dedeka? Da li se to uopće može? Možda je to ,,lagan'' način da se domognemo nekaj penez ili ipak nije? Da biste saznali, kako ipak možete prodati Dedeka i tko je koga na kraju nadmudril, morat će te pogledati predstavu do kraja-stoji u opisu ovog djela.

Dedek nastavlja dalje nasmijavati ljubitelje kazališnih dasaka, ovaj put u Draganiću, a ulaznica je 5 eura. Ne propustite.

 

Podijeli