Novosti Sport Događanja

Nahranili gladne najboljom kotlovinom

10.10.2016. / Nefertum IT
Još jedno izdanje KotloVINA showa, u organizaciji Turističke zajednice grada Jastrebarskog, razveselilo je sve sudionike i posjetitelje te manifestacije koja se polako pretvara u jaskansku tradiciju. Jučer na gradskom sajmištu gladan nije ostao nitko jer više od dvadeset ekipa natjecalo se čija će kotlovina biti najbolja.

17kotlovina.jpg

Jedinstvena, ne premasna i ukusna – baš kakva treba biti, prema stručnim nepcima ocjenjivača, najboljom je proglašena kotlovina "Sinova podruma" koji su se natjecali u slobodnoj konkurenciji i odnijeli pobjedu. Tajna njihove kotlovine, kažu, je u klasičnoj pripremi, bez puno začina.

- Dobra kotlovina mora biti bez začina. Naši sastojci su bili voda, mast, luk, sol i meso. I naravno najvažnije je ko bu to sve spekel – rekli su nam pobjednici.

15kotlovina.jpg

Uz šalu su dodali da je presudno biti što brži u pripremi kako bi upravo njihova kotlovina nahranila gladna usta.

- Došli su ljudi i bili su gladni, pa smo mi prvi bili gotovi i oni su to probali i bilo im je super! Najbolje! - kazali su nam Sinovi podruma presretni zbog osvojene pobjede, ali i atmosfere koja je vladala na sajmištu tijekom cijelog show-a.

16kotlovina.jpg

Kuhar Ognjenović: Jaskancima skoro petica!

Osim veselih ekipa i stručnog žirija kojeg su činili vrhunski hrvatski kuhar Branko Ognjenović, voditeljica na HRT-u Martina Validžić, predstavnica TZGJ Marija Škrabe te predstavnici sponzora manifestacije, KotloVINA show-u pridružili su se brojni građani i predstavnici Grada Jastrebarskog kako bi zajedno uživali u durženju i ukusnoj hrani.

11kotlovina.jpg

Cijelu manifestaciju, ali i umijeće Jaskanaca u pripremamnju kotlovine pohvalio je poznati kuhar Branko Ognjenović, ocijenivši jaskansku kotlovinu ocjenom 4,8 od 5, dok su za najbolju kotlovinu presudili izbalansirani okusi umaka i mesa.

13kotlovina.jpg

- Kod odabira najboljih presudili su okusi u termičkoj obradi mesa. Bilo je mesa koja su bila žilava, mesa koja su bila suha i mesa koja su bila odlična. Važan je balans okusa; je li nešto bilo preljuto preslatko, prekiselo, da li se osjetila samo jedna namirnica, a druge ne, a onda smo gledali da okusi budu izbalansirani – rekao nam je g. Ognjenović dodavši kako je uz sve to važan trud kuhara koji sprema kotlovinu, što se na ovoj manifestaciji, kaže, moglo primijetiti kod svih sudionika:

- Lijepo je bilo gledati ovo druženje i koliko su ljudi sebe "unjeli" u taj kotao dok su spravljali kotlovinu. Onda i svi koji je kušaju mogu uživati – rekao je Ognjenović posebno pohvalivši predstavnike DVD-ova koji su spremali pravu "strainsku kotlovinu".

12kotlovina.jpg

DVD Jastrebarsko najbolji među vatrogascima

Najbolju kotlovinu među jaskanskim vatrogascima koji uvijek iznova stanu za kotao spremili su i ovog puta pripadnici DVD-a Jastrebarsko. Tri prvoplasirane ekipe iz obje kategorije osvojile su vrijedne nagrade, a nagrade su dodijeljene su i za posebnu razinu nastupa i to ekipama „Team Jamnica“ i DVD Dragovanšćak.

14kotlovina.jpg

Ugodno druženje uz pjesmu i domaću kapljicu nastavilo se na gradskom sajmištu i nakon službenog djela natjecanja.

18kotlovina.jpg

REZULTATI NATJECANJA

SLOBODNA KATEGORIJA:

1. Sinovi podruma
2. Cetkivački kumi
3. Bubi i prijatelji
posebna razina nastupa: Team Jamnica

KATEGORIJA VATROGASNIH DRUŠTAVA:

1. DVD Jastrebarsko
2. DVD Horvati
3. DVD Krašić
posebna razina nastupa: DVD Dragovanšćak

Pogledajte i galeriju fotografija.


Podijeli