°C 12

Nakon odlaska iz ministarstva, Nadici Žužak mjesto u Gradskoj upravi

30.11.2016.

Nefertum IT

Priča o zapošljavanju dužnosnika bivše SDP-ove Vlade u Gradskoj upravi Grada Jastrebarskog i gradskim poduzećima ovih je dana dobila svoj nastavak. Radno mjesto u Gradu našla je i bivša pomoćnica ministra poduzetništva i obrta, Nadica Žužak.

Podsjetimo, nakon što je prije nešto više od pola godine na mjesto direktora tvrtke Ceste Jastrebarsko postavljen bivši Zmajlovićev pomoćnik u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, Nenad Strizrep, odnedavno u Gradskoj upravi radi još jedna SDP-ovka, bivša pomoćnica ministra poduzetništva i obrta, Jaskanka Nadica Žužak.

Naime, umjesto pročelnice Upravnog odjela za opće poslove, lokalnu i mjesnu samoupravu i financije, Maje Lovretin, koja koristi porodiljni dopust, Nadica Žužak prisustvovala je posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

nadica1.jpg

Grad utočište bivših djelatnika prošle SDP-ove vlade

Tako je Grad Jastrebarsko ponovo postao "utočište" bivših djelatnika prošle SDP-ove vlade, a svojim novcem njihove će plaće financirati građani Jaske. Da će se upravo to dogoditi, iz oporbe su upozoravali još u travnju kada je tema bila novi SDP-ovski direktor Cesta. Čekao se, kažu, savršen tajming za još jedan stranački "uhljeb".

- Nije me to iznenadilo, bilo je samo pitanje trenutka kad će se to dogoditi. Gospođi Žužak istekli su uvjeti pomoćnice ministra "šest plus šest" i upravo sada je pročelnica za financije otišla na porodiljni. To je savršen tajming – komentirao je situaciju predsjednik GO HDZ-a Miljenko Pavlaković.

Upitna kompetentnost za rad s financijama


Ono s čime je ipak iznenađen jest posao koji je Žužak povjeren, a vezan je uz gradske financije, za što, smatra Pavlaković, nova pročelnica, inače diplomirana inženjerka agroekonomike, nije kompetentna.

- Nije me iznenadilo što uhljebljuju još jedn SDP-ov kadar, ali me iznenadilo što to rade na poziciju pročelnice za financije, što je posao pravnika ili ekonomista. Ne može ona biti zamjena za pročelnicu koja je zadužena za financije jer nije ekonomist. Tako da mi nije jasno po kojim je referencama postavljena na to mjesto, po mom mišljenju jedno od najodgovornijih u Gradu – rekao nam je Pavlaković dodavši kako u samom gradu zasigurno ima ljudi pravne ili ekonomske struke koji bi bili kompetentniji za taj posao.

Grad je ovim potezom osigurao plaću još jednom od svojih "štićenika" po stranačkoj liniji, a koja će, smatra Pavlaković, i dolaskom nove porezne reforme u Jastrebarskom biti namirena.

- Kod najavljenih reformi, gdje će se ići na zadiranje u jedinice lokalne samouprave, očito u Jastrebarskom plaće nisu u pitanju, nego investicije. Bitno je da zapošljavaju svoje kadrove, a što će biti s investicijama, manje ih brine – zaključuje Miljenko Pavlaković.

O zapošljavanju Nadice Žužak na mjesto u Gradskoj upravi naša je redakcija prije desetak dana u Grad poslala upit. Odgovor još uvijek čekamo.