°C 19

Nastavljaju se besplatni pregledi ranog otkrivenja melanoma, donosimo raspored za Jasku i Pisarovinu

07.11.2019.

Petar Brnada

Zagrebačka županija nastavlja i u studenom sufinancirati preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože na više lokacija na svom području među kojima su i Jastrebasko i Pisarovina.

Program će provoditi dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije prema sljedećem rasporedu (telefonske rezervacije termina su obvezne, a brojevi su dostupni na:  https://www.ljekarne-zz.hr/prodajna-mjesta.

Tako u ljekarni u Svetom Ivanu Zelinu, na adresi Donjozelinska 109 pregled možete obaviti 11. studenog, a u Velikoj Gorici, na adresi Matice hrvatske bb, 13. studenog. Pregledi u Jastrebarskom održat će se na Trgu Ljube Babića 30, 18. studenog, a u Donjoj Lominici, Školska bb, 20. studenog.

Uz to, pregledi će se 25. studenog provoditi i u Pisarovini na adresi Karlovačka 6, te 27. studenog u Samoboru, na adresi Trg kralja Tomislava 11.

Inače, za provođenje ovog preventivnog programa Zagrebačka je županije u ovoj godini osigurala 70.000 kuna. Ovaj program Zagrebačka županija provodi šestu godinu zaredom, a interes stanovnika Županije je iznimno velik. Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan, u 2018. godini su pregledane 562 osobe s područja Zagrebačke županije, od kojih je na daljnju obradu upućeno njih 76, dok je kod 15 osoba izražena sumnja na karcinom kože.

Redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.