Novosti Sport Događanja

Nova prilika za darivanje krvi već u petak u Centru za kulturu Jastrebarsko

20.03.2024. / Redakcija

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko poziva dobrovoljne darivatelje krvi na izvanrednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati u petak 22. 3. 2024. godine u Centru za kulturu Jastrebarsko, od 15,00 do 18,00 sati.

-Organiziranjem izvanredne akcije darivanja krvi imamo priliku pokazati da je potrebno pomagati, a darivanje krvi je jedan nesebičan i plemenit čin jer pomažemo tako da darujemo vlastitu krv. Hvala našim darivateljima koji su pokazali razumijevanje za sve otežane uvjete darivanja krvi te su strpljivo i odgovorno čekali na akcijama, a sve s ciljem kako bi darovali svoju krv te na taj način nekome i spasili život. Drago nam je što su se i oni prilagodili novoj situaciji te su se akcije odvijale neometano i bez ikakvih poteškoća.

 

Možemo reći da je krvna slika našeg grada i općina itekako dobra jer na naše darivatelje možemo računati te tako vjerujemo da će se i odazvati na izvanrednu akciju darivanja krvi svi oni koji mogu darivati krv. Smanjene zalihe su stvaran pokazatelj iznimno teške situacije Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu jer to znači da nema dostatnih zaliha, a to znači i odgađanje mnogih operacija te je otežana skrb za bolesne kojima je ta dragocjena doza neophodna za život. Ponosni smo na naše darivatelje, na našu obitelj darivatelja jer krv daju i mladi i stariji i žene, a posebno su nam važni mladi jer odgajamo nove generacije darivatelja i osvještavamo važnost darivanja krvi kao jedan nesebičan, dobrovoljan i plemenit čin pomoći drugima – poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko.

Podijeli